385548_234168383311404_1376427771_n

Ove nedjelje Čiviluk Vam u saradnji sa Cosmetics marketom predstavlja TOP 5 kozmetičkih proizvoda za muškarce iz  Men’s Health “Savršena njega za atlete”  linije.

Treniranje i bavljenje sportom čini da vaše tijelo izgleda savršeno. Da bi izgledalo savršeno, tijelo takođe, trpi određene napore, pa mu treba redovna i adekvatna njega. Svaki soportista zna da prije samog treninga mišiće treba zagrijati, da tijelo tokom treninga znojeći se gubi vodu, da nakon treninga i te kako prija tuširanje ili kupka, kao i da mišiće na kraju treba relaksirati. U potrazi za savršenim proizvodima za njegu tijela muškaraca, a pogotovu onih koji se profesionalno ili rekreativno bave sportom, došli smo do linije Men’s Health, namijenjene atletama  svih uzrasta. Pa, hajde da počnemo!

1. Power Warm-up gel Prije bilo kakve sportske aktivnosti, zagrijavanje je neophodno kako bi se izbjegla uganuća i druge povrede. Power Warm-up gel sa zagrijavajućim kompleksom, sadrži kofein i ekstrakt tigrove trave, pomaže vam da se zagrijete što bolje pripremite za samu aktivnost. Blagim masiranjem njegovi sastojci doprinose da se podigne temperatura tijela, pospješuju cirkulaciju, a ujedno smanjuju napetost mišića.

WarmUp_Bottle_biggerDinA5 (1)

2. Power Shower gel 3 in 1 Nakon intenzivnog treninga, osvježavajuće tuširanje više nego dobrodošlo. Power Shower gel 3 in 1 zauzima malo mjesta u sportskoj torbi, a pruža upravo ono što je potrebno pod tušem: blagi šampon za kosu, hidrirajući gel za brijanje i osvježavajući i opuštajući tuš-gel za tijelo.

ShowerGel_Tube_biggerDinA5

3. Power Cooling Shower gel Ukoliko vam je potrebno brzo tuširanje i ekstra osjećaj svježine, onda je pravi izbor za vas Power Cooling Shower gel sa mirisom mentola. Nakon tuširanja, osjećaj svježine će vas još dugo pratiti, a rashlađujući kompleks koji sadrži ovaj tuš-gel, spriječiće dodatno znojenje.

CoolingShower_Tube_biggerDinA5

4. Power Cool Down gel Kada su mišići dali svoj maksimum na treningu- vrijeme je za efikasnu relaksaciju. Nakon vježbi i napora, tijelo pokazuje znake umora. Power Cool Down gel pomaže da se tijelo brže rashladi i opusti poslije sportske aktivnosti. Gel sadrži specijalni kompleks koji doprinosi da se efikasno i brzo rashlade i revitalizuju pregrijani mišići. Ukoliko želite još intenzivnije osvježavajuće iskustvo, rashladite gel u frižideru prije upotrebe.

CoolDown_Bottle_biggerDinA5

5. Power Muscle Relaxing gel Vrijeme je za opuštanje! U potpunosti se opustite i relaksirajte mišiće uz pomoć Power Muscle Relaxing gela. Pomaže da se stresirani i prenapregnuti mišići opuste, ublažava bol i doprinosi smanjenju osjećaja napetosti cijelog tijela. Nakon prvobitnog osjećaja hlađenja, pojavljuje se efekat zagrijavanja tokom masaže. Specijalni kompleks koji sadrži kamfor poboljšava cirkulaciju, jača krvne sudove i stimuliše proizvodnju kolagena.

MuscleRelax_Bottle_biggerDinA5