Ove nedjelje Čiviluk Vam predtsvlja TOP 5 idealnih preparata za plažu koje možete naći u Cosmetics marketima širom Crne Gore.

sun-care-beach

1. RILASTIL Sun System Transparent sprej SPF50+ i Transparent sprej SPF30

I na suncu zdrava, elastična i fantastična koža! Doprinosi efikasnijoj zaštiti od štetnog uticaja sunčanih zraka i njihovih kratkotrajnih (eritemi, alergije i fleke) i dugotrajnih posljedica, pojačavajući odbrambeni mehanizam kože prilikom izlaganja suncu.

2. Korff Sun Secret suvo ulje u spreju SPF6 120ml

Ulje sa niskim faktorom zaštite od sunca, koža ga brzo upija i postaje nježna i glatka. Preporučuje se osobama srednje tamnog i tamnog tena, i za već preplanulu kožu. Štiti ljepotu vaše kože, jer sprečava foto starenje i dodatno je hidrira. Ne sadrži paraben! Tajna lijepo preplanule, ali i zdravo preplanule kože je  Korff Sun Secret!

3. Chicco Sun

Sunce stimuliše proizvodnju vitamina D, koji reguliše pravilno formiranje koštanog tkiva, pa je stoga neophodan u razvoju beba. Međutim, prekomjerno izlaganje suncu predstavlja opasnost. Najvidljivija reakcija su opekotine, koje mogu biti i ozbiljne, sa pojavomk plikova i dovesti do gubitka tečnosti. Zato je od neizmjernog značaja zaštita i to preparatima koji su posebno namijenjeni djeci. Specifični proizvodi za djecu treba da osiguraju širok spektar zaštite, što podrazumijeva zaštitu od UVA, UVB Infracrvenih zraka. Preporuka je da se, makar na početku izlaganja suncu, koristi visoki zaštitni faktor, označen kao SPF 50+.

4. Aloe Vera Hydra Tonik za lice i tijelo u spreju kozmetike Afrodita

Svestran i iznimno praktičan proizvod izvor je izdašne vlage i svježine za sve tipove kože, posebice za nadraženu i upaljenu kožu. Umiruje od sunca pocrvenjelu kožu te joj vraća elastičnost i zdrav, sjajni  izgled.Djeluje na svakom koraku, svaki dan, tijekom cijele godine… Pogotovo ljeti iznimno godi njegova snaga hlađenja i osvježenja. Naša koža zaslužuje najnježniju kožu i zbog toga Aloe vera Hydra tonik u spreju ne sadrži parabene, silikone, parafine i parfeme te je dermatološki testiran.

AloeVera Hydra Tonic TISK (1)

5. Biopoint Solaire mlijeko za azstitu kose od sunca 

Ultra-lagane teksture intenzivno štiti i prirodnu i farbanu kosu. Na kosi se i ne primjećuje, ne masti je. Sadrži solarne filtere koji ne dozvoljavaju da kosa na suncu posvijetli, dodatno se isuši i izgubi sjaj.

getdata