Menswear 2016

Menswear 2016

Slojeviti grunge: Saint Laurent Evocirajući modu ’90ih kod Saint Laurenta susrijeću se surf kultura i grunge.. Iako su to sako i pantalone u jeans-u, sve izgleda suprotno sofisticiranom stilu. Ovo je opušteno a u biti detaljima promišljeno i usput slojevito rješenje je za tipa „Z“. On je u „svom fazonu“, daleko od bilo-čijeg pravilnika osim sopstvenog. Uske revere ukrašavaju zalasci sunca dok je odskoćni elemenat pletena kapa. Slijede ih cvjetna ešarpa i leopard jakna, slim pantalone – tamna podloga koja iznosi šarenilo na vidjelo. Ovo je izbor neponovljivih varijanti više puta u nedjelji, praktičan a ekcentričan i…otkačen?

1 Saint Laurent

Saint Laurent

Pidžama stil: Gucci, Louis Vuitton i Dries Van Noten. Ovo je treća sezona za redom da se u muškoj kolekciji nalazi pidžama, nosiva i prikladna za van. Parče svile odvojeno je za njega koji ni u takvoj varijanti neće biti manje muškarac, naprotiv. Iznenađujuće muževne pidžame pogađaju poentu, jer proljeće treba da bude što laganiji uvod u ljeto. Za 2016-u Gucci uklapa svježu tirkiznu i papuče na pertle! Mali princ? Louis Vuttion – bila to  logomanija, veliki ispis – prekriva sve slobodne površine sa nezaobilaznim aksesoarom u vidu šala a šarom iz ptičjeg raja. Treći i vodeći u pidžama priči je Dries Van Noten koji je zapravo prvi došao do ideje o nošenju pidžame, a prikazuje nam najmuževniju verziju. Prugasti mantil od svile sa unutrašnjim stranama u leopard printu koji se diskretno nameće i povezuje sa komotnim papučama na kaiševe u istom dezenu. Tregeri i mreža upotpunjavaju utisak da je sve na mjestu. Prijedlog da se ne uspavate:  svi primjeri se mogu prekršiti rasparivanjem, zato bluzu uklapajte sa svijetlim jeansom ili svilene pantalone jednostavnom pamučnom majicom.

2 Pijama

Gucci, Louis Vuitton, Dries Van Noten

Forma: Haider Ackermann Ako bi neki dizajner bio predvodnik oblika, to je svakako Haider Ackermann. Zavisnik od forme i njenih inovacija! Najnovija kolekcija prepuna je elegantnih pantalona i strukiranih jakni koje podsjećaju na svezani kimono, sa tankom siluetom i modernim izrazom tradicije istoka. Ovo je istovremeno super dječačka ali i ženska forma strukiranosti i uskih pantalona, nizak struk, proširena ramena, pruge koje izdužuju i nogavice koje otvaraju članke za vidljivost baletskih cipela.

3 Haider Ackermann

Haider Ackermann

Francuska filozofija: Givenchy, Hermes. Hermès sinonim za drugačiju mušku klasiku na koju se možete osloniti uz mali pomak svake godine, brend koji prati savremenosti ali se sa istima ne utrkuje u ekcentričnostima. Hermès ostaje u raspoloženju sigurne jednostavnosti i obećava kvalitet. Ovaj brend za 2016. u muški orman unosi rebrasti džemper sa neobičnim izrezom u slobodi izreza i kragne. Ton je poželjan: blagost sive, bijele, bež, drap u podlozi sa odskočnom plavom i zelenom u vodećem komadu.

4 Hermes

Hermes

Novitet koji niz sezona ponavlja Riccardo Tisci za Givenchy je muška suknja. Ona je sada komponovana kao tunika koja ide preko bermuda. Birajući elegantnu crnu, večernju plavu i idealan materijal, ovo djeluje prihvatljivo. Novi oblik poželjnog odijela čini i sako na sitne pruge, pod-krojevi i jednobojna moć slojevitosti. Duga ogrlica impozantnog ključa i sandale od sjajne kože uspješan su završetak.

4 Givenchy

Givenchy

Bejzbol jakna: Za sljedeće proljeće kao hit najavila se bejzbol satenska jakna u suvenir stilu a  rasprostranjena je među dizajnerima od Louis Vuittona, Dries Van Noten, Saint Lauerenta i Valentina. Izvezene ptice, logotipi ali i likovi poznatih ličnosti predstavljaju aplikativni lajt motiv.

5 Bejzboj jakna

Miks boja, printa: Valentino. Iako Valentino radi maskirane uniforme sa komplikovanim vezom, sada skreće pažnju na mješavinu palete od: maslina saten, tamna bordo, ptičji let na nebo plavoj… Pokušaj da se specifične nijanse idealno pokažu na sjajnim teksturama. Začin: espadrile u ananas printu. Osim toga, Valentino ove sezone proba patchwork teksas i vojničku uniformu!

Valentino

Valentino

Boyish stil: Bezvremena klasika modernog vremena: Kada je muškarac koji preferira elegantnu klasiku u pitanju, onda Ermenegildo Zegna poznaje zanat. Ove sezone osim očekivane crne i bijele, uključio je blagi karo dezen, baby plavu i roze, zelenu. Mathew Miller akcentuje skraćene pantalone iznad članaka u neutralnoj paleti. Antonio Marras eksperimentiše odijelima u spoju mantila, ravnih sakoa i kratkih pantalona, beretka, marama, dječački više nego njegovi prethodnici. Dok Raf Simons nudi jedinstveni, upadljivi crveni mantil velike okrugle kragne i dubokih džepova.

7 Boyish 1

Ermenegildo Zegna, Mathew Miller

7 Boyish 2

Antonio Marras, Raf Simons

Topman: Upravo kako se piše: TOP man, on je u samom vrhu stila. Brend koji je okrenuo reflektore svjetske javnosti ka svojim modelima je Topman. On je negdje i nezvanični „pobjednik“ proljećne sezone 2016. Obilje različitih materijala, novo-komponovana forma širokih pantalona sa faltama, bajkerska jakna za modne trke, dance scena, ritam i bluz, povratak ’80im u aplikacijama na džepovima, čast odana muzici i jedinstvenom pokretu.

TOPMAN

TOPMAN

TOPMAN

TOPMAN