INTRO_2

Dobrodošli u drugu epizodu ženskog aksesoara za sezonu niskih temperatura. Minuti slave pod reflektorima Čivilukove PISTE: zbirka neophodnih tašni iz svjetskih kolekcija za jesen/zimu 2015/16.  Slijede modeli po prilici nošenja. Kog je TIPa izlazak u koji ste krenule?

INTRO_1

KOFERČIĆI

Minijaturna škrinja po ugledu na dvorske sanduke za balske haljine iz 16. i 17. vijeka svodi se u ručnu torbu i dizajn novih generacija. Harizma ove kreacije zasijenila je kompletnu sezonu. Ženske tajne spakovane u koferčiće čuva maštovit umjetnički izraz. Opravdana želja da otputujete kada ih vidite vodi u carstvo sati-dana sa uspješnim završetkom. U njih stavite sve (ne)potrebnosti i krenite van. Putna ponuda naročito je istaknuta u djelima: Alexander McQueen, Chanel, Dolce&Gabanna, magistar u domenu putnih torbi Louis Vuitton.

Dolce&Gabanna_Louis Vuitton

Gornji red Dolce&Gabanna, donji red Louis Vuitton

Alexander McQueen_Chanel

Alexander McQueen_Chanel

HVATALJKA

Ne zvuči otmeno ali tako izgleda: „hvataljka“ je atraktivna tašna za dnevne i (pred)večernje izlaske sa povodom više. Osmišljena da se drži za kratku ručku ili pomoćni lanac, njena misija je da uveliča poseban momenat. Kao chic elemenat raspoloživa je da predvodi cijelu kombinaciju. Tašne hvataljke napravljene su u čvršćoj formi uglastih ivica, sa upotrebom na preklop, kopčanje i kaiš, a u primjetnoj boji i izmiješanim materijalima. One odgovaraju na zahtjevne situacije praktične elegancije. A takvom zadatku doskočila je ekipa: Balenciaga, Dior, Chanel, Hermes

Balenciaga 2

Balenciaga

Najatraktivniji u ponudi ipak su modeli Miu Miu. Okićeni juvelirima poput privjezaka, krupno pletenog lanca od plastike, krznenih umetaka, naušnica.. Veličinom su „srednje“ ugledom na pravougaonik, od lakirane i matirane kože, takođe patchwork, skaj i plastificiran štep. Ovako šareno kombinovanje lansira ih svuda gdje je modni duh slobodan.

Miu Miu

Miu Miu

Damski omaž: lakovana, nijansirana na preklop Dior, vintage gozba ’20ih u nježnoj roze iz Dolce&Gabanna, urbana buržujka Chanel nosi tvrdi povez, kajlu, pletenu teksturu. Prave linije i sofisticirano od Louis Vuitton.

C.Dior_Chanel_Valentino

Christian Dior_Chanel_Valentino

Eksperimentalni geometrijski oblici od čvrste kože izrazitog sjaja: Balenciaga, Emporio Armani, Hermes, Michael Kors Collection.

Balenciaga_Emporio Armani_Michael Kors_Hermes

Balenciaga_Emporio Armani_Michael Kors_Hermes

Marc by Marc Jacobs

Marc by Marc Jacobs

Igra sa grafičkim printom, patchworkom i reljefima: šara zmijeske otrovnice – opasnice Marni, LOGOmanija Louis Vuitton, ornamentika i pismo torba sa „ušima“ Just Cavalli, egzotika u sred zime: Fendi = peruška + čupavac.

Marni_L.Vuitton_J.Cavalli_Fendi

Marni_Louis Vuitton_Just Cavalli_Fendi

Reljefno riješena tekstura sa motivom logotipa brenda, dramatični spoj crne i tamne zelene, dupli kaiš i kompaktan oblik koji se prilagođava svim situacijama: Versace

Versace

Versace

WORKWEAR / RADNA VERZIJA

Nije obavezna za poslovna izlaganja, ali je idealna za dnevnu svjetlost. Svakodnevica je kod svakoga različita sa izmjenama od dana do dana. Takvu gravitaciju prati i varijacija tipova: ruksak, tašnica na rame, novčanik uz struk, ceger i torbak. Retro ili diva drevne klasike… Tašna ovog reda osmišljena je da bude praktična i lijepa u isto vrijeme, da sve obaveze 24h zbrine u svoj nosivi kutak.

Workwear na drugačiji način

Inspiracija koja se izdvojila u prethodnoj i aktuelnoj sezoni su rese, stil hipi pokreta iz perioda ’70ih. Tašne pogađa isti hitac. Burberry torbak u animal dezenu ili sa resama od prevrnute kože. Izbor boja je pokupljen sa ulica, jer JESEN govori u toplim nijansama. Damskog karaktera, Lanvinov model je gotovo uvijek skockan u minimal ali sa dekor detaljem. Na granici sa večernjim kreira Loewe: krupne rese, svijetli antilop za u ruci ili pod miškom. Ovo je i moguća nasljednica pismo torbe!

Burberry Prorsum_Lanvin_Loewe

Burberry Prorsum_Lanvin_Loewe

„Da sve stane“ – za djevojke i žene koje nose kuću sa sobom kada pređu prag sljedeći modeli su rješenje no.1. Od čvrste kože sa kroko teksturom Proenza Schouler, jak utisak na metalnu kopču i oldfashion izraz lica: Michael Kors Collection; prostorna, sa remenima iz Acne Studious, sportska elegancija „visokog društva“ oličenje je u krznenom omotu ili sa space efektom u metalnim oknima – eksperimentalni doprinos praktici od Loewe; klasika + vječna, poželjna crna Bottega Veneta, Louis Vuitton „svemirski brod“ u tajanstvenoj crnoj – svemirci napadaju?

Loewe_Louis Vuitton_Loewe_Michael Kors_Bottega Veneta_Proenza Schouler

Loewe_Louis Vuitton_Loewe_Michael Kors_Bottega Veneta_Proenza Schouler

Acne Studious

Acne Studious

Neobavezno-obavezna skreće pažnju. Opuštena ali dizajnirana sa ukrasima koji na njoj dominiraju tako da je sređena za izlazak. Riječ je o ruksaku, cegeru i svim verzijama “lakih“ i neosjetnih modela koje ne osjećate u hodu bilo da ih nosite u ruci ili na leđima.

Céline

Céline

XL je za arhitektice i odlazak do tržnice must have. Na reviji Celine prošetao je ceger u dva lica. Skaliranje u veličini nastavlja na džepnu varijantu sa metalnim nitnama, a remenom pričvršćena za pas obećava sigurnost: Marc by Marc Jacobs. Loewe nastavlja sa iznenađenjem u svakom potezu: jedinstveni ruksak na učkur od meke kože + print ilustracija + savitljiva -> moderna -> prilagodljiva! U spoju kaiša od krzna i oker oklopa Marni ukazuje na ozbiljnost, a zabava u ritmu doboša priređuje Olympia Le Tan, dosjetljivost! Futurističke ideje sa istoka: ruksak je u ruci, veoma smjela zelena i apstraktni potez ukrštanja, by atentični Kenzo. Godine nijesu odrednica za maštoviti (iz)um, Karlove ideje se priozvode poput slatkiša. Ovog puta tašna od meke kože na patent, preko ramena a u liku njihove prepoznatljive bluze na kopčanje. Chanelu sve uspijeva. U jarkoj crvenoj Favorit urban streeta je ruksak na gajtan – sveži i kreni sa Louis Vuitton. Šarena ekipa!

Kenzo_Marc Jacobs_Loewe_Louis Vuitton_Olympia Le Tan_Chane

Kenzo_Marc Jacobs_Loewe_Louis Vuitton_Olympia Le Tan_Chanel

FEVER iza ponoći, večernji rukohvati. MiniMeni za kraj:

Chloé_D&G_Valentino_Saint Laurent

Chloé_D&G_Valentino_Saint Laurent

Valentino_Versace_Chanel_Lanvin

Valentino_Versace_Chanel_Lanvin

Any Hindmarch_Loewe

Any Hindmarch_Loewe

Sljedeća destinacija – CIPELARNIK!