intro_backstage

Uživanje ispred „noćnog“ stola, lampice, tiha muzika, puši se tek skuvana kafa, u vazduhu se osjeća miris omiljenog parfema… Pretpraznična idila za uređivanje lica! Odabranih (4)5 minuta pod reflektorima u kućnoj šminkernici podižu samopouzdanje više nego ma koje vrtoglave pete. Karmin progovara… Sjenka na kapcima obara poglede, dok maskara zavodi u treptaju bronzer se smije na jagodicama, ajlajner pravi rezove između svih priča. Zvuči otkačeno a izgleda veoma smireno. Nasuprot slobodarskim komadima zimske sezone i njenim nagomilanim ukrasima, šminka se povukla u drugi plan. Make up majstori su se trudili da čak i šljokasti efekat prikažu na prirodan način. Prioritet su meke puderaste teksture, obrisi blagih nijansi na koži i jednaka kontura.

intro_1

Fall Ready to wear beauty 2015 /16

STARA HOLIVUDSKA SLAVA

Antička zlatna, roza, šljiva i tonovi bronze posjeduju stari holivudski šarm idealan za sezonu zabava. Oči su uokvirene u toplim metalik nijansama a usne obojane bogatim tonovima bobičavog voća. Ove godine boja vina pobjeđuje sve nijanse. Ona je intenzivna, strastvena, jednako otvorena i mračna. Zato se ne plašite da kombinujete šminku na oba pola: oči i usne – jer žurka upravo počinje, samo izaberite da su komplementarne! Crno sjenilo nek’ šara svjetlucavi bronzer. Na relacija dramatično – romantično šminka Marchesa

Marchesa

Marchesa / Fall beauty 2015/16

Marchesa_beauty

MAGLIČASTO ZADIMLJENO

Takozvane smoky eyes ili dimni pogled je nezaobilazan dio šminkerskog menija. Stoji među klasike uređivanja a obećava maksimalan uticaj sezone učestalih izlazaka. Kod kreatorke Diane von Furstenberg akcentuje se koža koja izgleda veoma svježe i čisto. Usne su prirodne – nude, gotovo stopljene sa tenom, što znači da gradacija od sive do crne u slojevima na očima zaista može ispričati dobru priču jer ima prednost. Metalizirane sjenke su više festivalski nastrojene od mat. Odgovarajuće su za nijansiranje i razmazivanje posebno ono iza ponoći. Filozofija je u prvom nanošenju: od svijetle na gornjim i tamne na donjim predjelima kapaka. Look kompletirajte maskarom u potezima od korijena ka vrhovima, elegantno, nenapadno. Poklopci – očnjaci su u mističnoj magli.

Diane von Furstenberg  / Fall 2015 /16

Diane von Furstenberg / Fall beauty 2015 /16

Diane von Furstenberg in process

Diane von Furstenberg #makeUp #backstage #beauty

BLISTAVA ISKRA 

Ona zrači, a to su znaci da je šminka briljirala u potezu jer se ništa ne vidi dok sve sija. Ten (kao) ozaren, usne sijaju u vlažnom utisku. Suptilno vajanje i „rasvjeta“ dali su modelima Rodarte zdrav, prirodno-svjetlucav izgled koji ne parira štras kreacijama. Značaj uveličavaju trake od Swarovski kristala na donjem rubu ispod mini trepavica. Usud višeg stupnja? Kad ako ne za „Christmas time“? U svrhe naglašavanja i mladalački izgled primijeniti neobavezno isijavanje. Dakle, bez pretjeranog učešća shimmera.. i hitac u metu! Najbolja strategija je zapljuskivanje blijedo zlatne nijanse zahvatima široke četke a na djelove koji su najviše  izloženi svijetlu. Obrisi mlakog rumenila dočaraće volumen i izvajati crte lica. Igra svjetlosti i sjenke na usnama sa diskretnim šljokicama, od unutra ka spolja u prozračnom tonu.

Rodarte

Rodarte / Fall beauty 2015 /16

GLAMUR ŠLJOKICA

Sjaj je izbor koji će vas definitivno izdvojiti iz gomile uobičajenog sjenčenja. Takođe, čini se kao moderniji vid šminkanja koji pripada trenutku i predstojećim slavljeničkim momentima. Faktor X koji je u uokvirenom oku visokog sjaja – onog na kapcima ali i u zjenicama! Naročito umrljana linija ispod beonjače i lijepo dotjerane obrve koje nijesu „mršave“ pojačaće doživljaj. Na kapcima vidimo biserno isčeznuće dok u unutrašnjim uglovima nasuprot ove tople, gomila se srebrna prašina. Magija? Rezultat: odlučna i dominantna, djevojka koja govori pogledom. Strategiju Statement beauty primijenio je Roberto Cavalli

Roberto Cavalli / Fall beauty 2015 /16

Roberto Cavalli / Fall beauty 2015 /16

Roberto Cavalli / Fall beauty 2015 /16

Roberto Cavalli / Fall beauty 2015 /16

Nosi šminku, ponašaj se kao da je ne nosiš.