Stilista: Timski rad, kreativna ideja – Ana Vujadinović

galery2Tip frizure & inspiracija: Lepršava, duga kosa osjenčena “tonovima” ljeta i prilagođena stilu urbane, gradske djevojke.  Ono što ovu frizuru čini posebnom jeste kombinacija sijenčenja u balayage tehnici, a podrazumijeva prelivanje u dva tona, kako bi se dobio efekat igre nijansi boja i naglasila dubina teksture. Najbolje pristaje ravnim ili talasastim kosama.

Način održavanja: Da bi ovakva boja trajala što duže, preporučujemo šampon u “boji” – Revlonissimo – 45 Days Color Care. Ovaj šampon, koji je inače proglašen za Revlon proizvod 2015. godine, njeguje kosu i održava intezitet boje prilikom svakog pranja. Budući da su plave-pepeljaste-zlatne-platinum kose zahtjevne, njih je neophodno i na adekvatan način odnjegovati. Za stilizovanje ovakve frizure, najbolje je da koristite pjenu za volumen, koja se nanosi na vlažnu, peškirom prosušenu kosu. Pjena će dati teksturu i pomoći će u “održavanju” talasa. Čar ove pomalo “divlje” frizure je što ne zahtjeva češljanje između pranja – dovoljno je da je prstima rastresete i osvježite formu sa npr. sprejem za kosu sa dodatkom soli (Catwalk by TIGI | Salt Spray) ili lakom za kosu.

Savjet: Ukoliko niste u mogućnosti da posjetite frizera, probajte sljedeći trik – umotajte kosu u crviće da biste dobili savršene talase. Vodite računa da ih uvijate sa obije strane glave – od lica i držite ih dok kuvate ručak ili odgovarate na mailove. Nakon toga, razbarušite kosu i spremni ste za izlazak.

Atelier Ana