Stilista: Ana Vujadinović

_untitled_ 19432Tip frizure & inspiracija: Duga, blago talasasta kosa sa roze ombrom. Budući da naš model kosu nosi “u stranu”, ista je naglašena malim undercut-om.

Inspracija za ovakvu frizuru je popularna kultura, street art i moda. Pastelne boje kose su u trendu već nekoliko godina  i gotovo svi su željeli da ih probaju: muškarci i žene, stariji i mlađi, poznati modeli, ali i ljubitelji mode, i, uopšte, osobe koje vole da eksprimentišu sa kosom. Postoje razne varijacije trenda, a posebno pristaje živahnom duhu tinejdžera  Suptilnije varijante pak, nosive su i za stariju klijentelu, koja najčešće zbog posla, svoj stilski pečat mora prilagođavati obavezama

Način održavanja: Da biste imali što pastelniju – svijetliju nijansu neke boje, podloga mora biti svijetla, najčešće bijela. Dakle, za željeni rezultat, prvo morate posvijetlili svoju kosu, ukoliko nije prirodno svijetla.

Pastelne boje mijenjaju nijanse pranjem, ali to i jeste čar ove koloracije, budući da u kontinuitetu imate lijepe tonove iste boje. Ukoliko želite da je nosite duže vremena, idealno je da se kosa preliva na mjesec dana, a ako iz nekog razloga želite da promijenite i nosite neku novu pastelnu boju, sačekajte da se prva koju ste nanijele ispere do kraja.

Savjet: Odlučite se za “pastelni” poduhvat i unesite malo zabave u svakodnevnu beauty rutinu. Za koji god ton da se odlučite, najvažnije je da njegujete boju kako bi izgledala intenzivno.

Atelier Ana