Stilista: Ana Vujadinović

525430_500234633375797_2026109890_nTip frizure & inspiracija: Ljepota je u jednostavnosti, što dokazuje i “najtraženija kosa Holywood-a”, koju je proslavila američka miljenica, glumica Jennifer Aniston. Opisuje je svijetla, plava kosa sa stepenastim krajevima i blagim volumenom, a upravo takva je izašla i iz našeg salona. J

“Trik” ove frizure su stepeni kojima se oblikuje struktura kose, jer na taj način svaki njen dio prati liniju lica, bez obzira da li je  kosa duga ili kratka. Dobra vijest je što je ova frizura pogodna za sve tipove kose, odgovara svim teksturama i dužinama. Da li ćete odabrati nježnu i peperjastu ili piksi varijantu je na vama. Uz ovu frizuru, šiške takođe mogu biti zanimljiv detalj.

Način održavanja: Stepenasta frizura ne zahtijeva mnogo, ali je nužno kosu održavati elastičnom, krajeve netaknutim i stepene lijepo definisanim. U suprotnom, ova frizura gubi smisao. Jednostavna upotreba šampona i balzama već doprinosi njezi, a uz povremenu upotrebu maski i dodatnih preparata, kakvi su Sugar Dust za oživljavanje volumena ili Hairsta Kreme za ojačavanje kose, vaša kosa će izgledati super zdravo!  U momentima ispucalih krajeva, poželjno je da posjetite stilistu radi oblikovanja vaših stepena.

Atelier Ana