1. Heliocare gel za sunčanje sa zaštitnim faktorom 90

Heliocare gel SPF 90 je proizvod sa najvećim stepenom zaštite koji imamo na tržištu. Fernblock, njegov aktivni sastojak, predstavlja ekstrakt paprati Polypodium leucotomos, koja je vjekovima korišćena u narodnoj medicini južnoameričkih Indijanaca za liječenje upalnih stanja kože. Fernblock je vrlo potentan antioksidant i imunoprotektor. On štiti imuni sistem kože tako što redukuje patološke promjene na DNK lancu izazvane UV zračenjem. Fernblock predstavlja egzogenu hromoforu, tj. jedinjenje koje apsorbuje UV zračenje i time posjpešuje i čuva imuni sistem kože. Pored zaštitne uloge, Fernblock predstavlja antiage supstancu. Redukuje fine linije i sitne bore nastale direktnim dejstvom UV zračenja. Usporava razgradnju kolagena i nakupljanje abnormalnog elastina.

2. Dr.Grandel serum sa zaštitnim fatorom 30

Dr Grandel nudi samo jedan proizvod za zaštitu od sunčevog zračenja. To je UV serum za zaštitnim faktorom 30. Lagana tekstura koja se brzo upija omogućava vam da već poslije par minuta na lice nanesete svoju omiljenu kremu ili puder.

3. La Roche – Posay Anthelios Dermopediatric mlijeko

Zaštita dječije kože zahtijeva posebnu pažnju u ljetnjem periodu. Uvijek birajte dermatoloske proizvode i zaštitni faktor 50. Vodite računa da novi sloj kreme na dječiju kožu nanosite poslije svakog ulaska u more. Naša topla preporuka  je La Roche – Posay Anthelios Dermopediatric mlijeko, jedan od najprodavanijih dječijih proizvoda u svijetu.

4. Nature’s Arga arganovo ulje

Arganovo ulje jedno je od najcijenjenijih ulja u kozmetologiji. Bogato dobrim masnim kisjelinama, vitaminima i antioxidantima odličan je saveznik za njegu kože na suncu. Nauture’s paleta proizvoda iz poznate labaratorije Bios Line iz Italije sa zaštitnim faktorima 6, 15 i 30 uz zaštitu od UVA i UVB zraka sadrže i aktivatore bronzane boje tena.

5. Collistar losion u spreju za sunčanje

Collistar, kao lider među brendovima za njegu kože, nudi široku paletu proizvoda za zaštitnim faktorima. Popularnost njihovog koncentrata za ubrzano tamnjenje (popularno nazvanog “džem”) je planetarna. Ipak, misleći da je zdrava koza lijepa koža, radije vam preporučujemo njihove proizvode sa većim zaštitnim faktorom, kao sto je ovaj osvježavajuci losion u spreju, namijenjen i za lice i za tijelo.