Važno je znati da su naše oči podjednako izložene štetnom zračenju kao i ostatak tijela, te da bez adekvatne zaštite mogu nastati brojna ošćećenja očiju. Stručnjaci smatraju da su oči deset puta podložnije oštećenjima od kože tijela. Izlazak i zalazak sunca su najopasniji za zdravlje oka, čak su naše oči manje zaštićene nego oko podneva, kada je sunce najviše i najjače, ali su tada naše oči djelimično zaštićene lukom obrva iznad njih, obzirom da se sunce tada ne nalazi pravo ispred nas. Kao opšte pravilo, kada je sunčano vrijeme tokom dužeg vremenskog perioda (uključujući i zimu) trebalo bi obavezno da nosite sunčane naočare. Što se ljetnje sezone tiče, nosite ih i kada je oblačno, jer oblaci smanjuju štetnost sunčevih zraka za samo 10 odsto. Na kraju, ne zaboravite da zaštitite oči ni vaših najmlađih članova porodice…

1. Miu Miu Scenique

Ove fenomenalne naočare leptirastog oblika sa zlatnim okvirom, namijenjene su ekstravagantnim i hrabrim ženama, koje su istovremeno buntovne i ženstvene. Uz to, zaštitno lice ovih naočara  Miu Miu kolekcije je ćerka Sindi Kraford, Kaia Gerber, koja ih je odično iznijela.

2. Ray Ban Round

Za one koji su buntovni i cool, tu su Ray Ban round, naočare sa flash staklima u bojama. Za ovu priliku izabrali smo model sa ljubičastim staklima, koje idealno pristaju uz svaku odjevnu kombinaciju.

3. Dita Stormy

Još jedan model za ekstravagantne dame, koje žele biti avangardne i primijećene. Radi se o ručno rađenom modelu, u čijoj izradi su korišćeni najfiniji materijali, kao što su titanijum i završnica od 18-karatnog zlata.

4. Stella McCartney Falabella

Ove rock and glam naočare iz limitirane kolekcije Stella McCartney nosi Kim Kardashian. Naočare su urađene u saradnji sa Kering Eyewear, a ono što ih, osim oblika, čini upečatljivim, jeste ručno dodat zlatni lanac.

 

5. Bottega Veneta Cat Eye

Bottega Veneta donosi dašak klasike ali i luksuza. Model je namijenjen svima koji preferiraju klasiku i mačkasto – ovalni oblik, koji odlično pristaje svakom obliku lica, a tu je i detalj u vidu metalne završnice a radi se o izuzetno laganom modelu za nošenje, rađenom od laganih materijala.