Kérastase proizvodi za njegu kose iz L’Oréalovih laboratorija  su u kozmetičkom svijetu poznati kao izuzetni i vrlo cijenjeni, pa ih nije potrebno posebno predstavljati. Radi se o preparatima koji su njegujući i vrlo koncentrovani, pa će biti dovoljna duplo manja količina od one koju inače koristite s drugim proizvodima, kako bi efikasno poboljšali stanje svoje kose. Prvi rezultati su vidljivi odmah po korišćenju većine proizvoda, a neki od proizvoda imaju dugoročno djelovanje koje je vidljivo nakon mjesec dana redovne upotrebe. Kérastase proizvodi za njegu kose dolaze u nekoliko linija pa ćemo vas u ovom postu ukratko upoznati sa preparatima iz linija Oléo – Complexe i Chronologiste.

Proizvodi Kérastase, zahvaljujući Vlado Beauty Bar-u (Porto Montenegro Tivat i The Capital Plaza Podgorica), odnedavno su dostupni i na našem tržištu i mogu se pronaći u slobodnoj prodaji u njegovim frizerskim salonima, koji i inače uz svoje frizerske usluge omogućavaju kupovinu različitih proizvoda za njegu kose.

 

1. Kérastase Elixir Ultime  Oléo – Complexe šampon 

Proizvodi iz linije Oléo – Complexe formulisani su na način da u svom sastavu spaja četiri dragocjena ulja: kukuruzovo ulje, pracaxi ulje, ulje kamelije i arganovo ulje, pa blago čiste i pročišćavaju kosu bez isušivanja. Takođe, donosi ublažavajuće i antioksidativne aktivne sastojke za izuzetan sjaj kose, pruža vlagu i duboku njegu za kosu bez preopterećenja, ali i  vraća snagu kosi i štiti je od spoljnih agresora. Nakon upotrebe ovog šampona, kosa je lagana, elegantna, elastična i snažna. Na kraju, ne manje bitna je i činjenica da ovi proizvodi ne sadrže silikone i parabene.

2. Kérastase Elixir Ultime  Oléo – Complexe pakovanje za kosu

Pakovanje za kosu iz linije Oléo – Complexe je postao sinonim za luksuzni proizvod u njezi kose.  Četiri hranjiva ulja rezultat su dugotrajnog selektivnog procesa. Izuzetna kombinacija ulja kukuruznih klica, kamelije, argana i pracaxi uz termo zaštitu do 230°C, garantuju sjaj, mekoću i jednostavnost korišćenja. Maska se na nosi na mokru kosu, drži petnaestak minuta, nakon čega se ispira, a namijenjena je svim tipovima kose. Osim izuzetnih dejstava na stanje kose, pakovanje je apsolutno predivnog mirisa, koji je svježiji od uobičajenog mirisa Kérastase proizvoda. Cvjetni je, s malo voća, ali jako osvježavajuć, nekako nježan i odlično postojan.

3. Kérastase Chronologiste šampon

Proizvodi iz linije Chronologiste sadrže Abyssine, dragocjeni i moćni molekul koja regeneriše kožu i jača vlakna kose, pomiješan sa vitaminima A i E za antioksidativnu, UV i zaštitu boje i prožet trio ceramidima koji jačaju vlakna kose. Radi se o koncentrovanom revitalizirajućem šamponu, koji čisti vlasište od nečistoće. Ostavlja kosu mekom, glatkom i sjajnom, i savršen je za sve tipove kose.

4. Kérastase Chronologiste piling

Tretmanski piling šampon za vlasište iz Chronologiste linije pomaže intenzivnu tonifikaciju, detoksifikaciju i čisti vlasište i kosu. Sastojci Chronologiste linije pomiješani su sa sjemenkama marelice, koje lagano ljušte i aktiviraju kožu, pa su kosa i vlasište savršeno pročišćeni. Korišćenje: Uzmite umjerenu količinu u ruke i zapjenite. Nanesite na kožu i mokru kosu. Masirajte i temeljno isperite.

5. Kérastase Chronologiste parfimisano ulje za kosu

Višenamjensko mirisno ulje za kosu je visoko koncentrovano sa Jasmine Apsolut ekstraktom koji pruža dugotrajan miris. Sadrži Oléo-Complexe, kukuruz, kameliju i argan, pa pruža kosi intenzivan sjaj i vlagu, dok je istovremeno regeneriše i njeguje. Pogodno je za sve tipove kose, koja je nakon upotrebe meka, glatka i senzualna. Može se koristiti prije i poslije stylinga, tako što se umjerena količina nanese od srednje dužine do vrhova na mokru ili na suvu kosu.