Vlado Beauty Bar u svojoj ponudi nudi profesionalne tretmane za lice, o kojima smo pisali u prethodnom postu, ali i tretmane za tijelo brenda Renergiques. Renergiques Q Wellness koncept za tijelo je umjetnost koja stvara novu dimenziju unutrašnjeg sklada, blagostanja i zdravlja. Osmišljen je tako da klijentu pruži nezaboravno iskustvo i probudi radost bića. Jedinstveni fito i aromaterapijski spa proizvodi potpuno eliminišu stres i napetost. Oni stvaraju novu vitalnu energiju koja hrani um, dušu i tijelo. Cilj Renergiques Q Wellness koncepta je da Spa centru i klijentima ponudi nove autentične tretmane tijela. U ovom postu predstaviémo vam neke od proizvoda iz ove linije, koji su dio anticelulit i tretmana za mršavljenje, ali se mogu koristiti i za relaks i opuštajuću masažu. Koncept ovih proizvoda razvijen je od strane Peđe Filipovića, učitelja masaže i tvorca novog wellness koncepta, koji u Beogradu ima sopstvenu wellness akademiju.

U ovom postu, predstavljamo vam samo dio ponude Wellnes koncepta brenda Renergiques, a sve preparate možete pronaći u ponudi naših dragih saradnika iz salona ljepote Vlado Beauty Bar.

1. Cryophyt Slim krema za mršavljenje

Renergiques kreme osmišljene su za vaša istančana čula i maksimalan terapeutski efekat. Koncept Peđe Filipovića je: tragajte za skladom unutar sebe i tada će sve za čim tragate naći put do Vas. Zahvaljujući krio-termo efektu, Cryophyt Slim krema dovodi do ubrzanja metabolizma u potkožnom tkivu i brzog sagorijevanja masnih naslaga. Cryophyt Slim krema donosi kofein, alge Laminaria i Spirulina u kombinaciji sa aromaterapijskim supstancama (menta, mentol, kleka, limun, bergamot, limunova trave i lavanda) i biljnim ekstraktima bršljena, rastavića i breze. Izaziva pojačanu diurezu i oslobađanje toksina iz tijela, usled čega dolazi do smanjenja otoka i zadržavanja vode u tijelu, što dovodi do mršavljenja i preoblikovanja tijela. Ova izuzetna anticelulit formula omogućava anticelulit tretmane osobama sa proširenim venama.

2. Anticelulit Phytoaromatherapy ulje za masažu

Bogato anticelulit ulje sa dodatkom biljnog ekstrakta kkoprive, kleke, breze, rastavića, bršljana i ruzmarina dovodi do brze eliminacije želatinoznog sadržaja celulita iz kapsula u potkožnom sloju. Ovo jedinstveno anticelulit ulje sadrži bogatu aromaterpijsku kombinaciju cimeta, limuna, kleke, pomorandže i limunove trave, u stabilnoj silikonskoj bazi koja omogućava duži kontakt sa kožom. Može se kombinovati i sa drugim anticelulit preparatima.

3. Maska za revitalizaciju tijela sa medom i čokoladom

Ostvarite dječiji san: prekrijte se čokoladom! Jedinstvena anti – age formula sadrži aroma kompleks meda i čokolade, popravlja raspoloženje, daje mentalnu snagu i upostavlja psiho-fizički balans. Ova maska nudi idealnu formula za relaks masažu osjetljive kože, jer revitalizuje kožu i vraća joj elastičnost.

4. Ulje za masažu sa medom i čokoladom

Honey and chocolate ulje za masažu sadrži aroma kompleks meda i čokolade, u kombinaciji sa uljem jojobe i sjemenom grožđa. Ekstrakt čokolade i meda je izuzetan antioksidans, koji sprečava kidanje kolagenih vlakana i starenje kože. Primjenom ovog ulj aza masažu koži vraćate elastičnost i jedrinu.

5. Cryo gel protiv bolova

Cryo gel je potpuno prirodan preparat koji djeluje odmah, brzo uklanja osjećaj bola, povećava pokretljivost ektremiteta i produženog je dejstva. Izuzetno je efikasan kod akutnih i hroničnih bolova u vratu, ramenima, mišićima, zglobovima, leđima i nogama. Gel se u terapiji nanosi manuelno, uz blagu masažu. Sadrži jedinstven biljni kompleks koji utiče na smanjenje otoka i ima relaksirajuće dejstvo. Može se nanositi ultrazvukom i elektroforezom.