Kérastase proizvodi za njegu kose iz L’Oréalovih laboratorija  su u kozmetičkom svijetu poznati kao izuzetni i vrlo cijenjeni, pa ih nije potrebno posebno predstavljati. Radi se o preparatima koji su njegujući i vrlo koncentrovani, pa će biti dovoljna duplo manja količina od one koju inače koristite s drugim proizvodima, kako bi efikasno poboljšali stanje svoje kose. Prvi rezultati su vidljivi odmah po korišćenju većine proizvoda, a neki od proizvoda imaju dugoročno djelovanje koje je vidljivo nakon mjesec dana redovne upotrebe. Kérastase proizvodi za njegu kose dolaze u nekoliko linija pa ćemo vas u ovom postu ukratko upoznati sa linijama Densifique, Discipline, Nutritive, Reflection i Specifique.

Proizvodi Kérastase, zahvaljujući Vlado Beauty Bar-u (Porto Montenegro Tivat i The Capital Plaza Podgorica), odnedavno su dostupni i na našem tržištu i mogu se pronaći u slobodnoj prodaji u njegovim frizerskim salonima, koji i inače uz svoje frizerske usluge omogućavaju kupovinu različitih proizvoda za njegu kose.

1. Kérastase Densifique linija

Gusta kosa simbol je ženske ljepote još od Botticellijeve Venere i grčkih boginja. U skladu s tim, i Kérastase je liniju Densifique predstavio kao liniju koja otkriva božanstveno gustu kosu. Nakon desetogodišnjih istraživanja, 2013. godine, nastala je Densifique ampula, koja koristi sav potencijal molekule Stemoxydine koja podstiče rast i do 1000 novih vlasi i povećava broj vlasi na cm2. Kérastase godinu kasnije otkriva jednačinu božanstveno guste kose. Smanjivanje gustoće dinamičan je proces. Beživotne dužine, stanjeni korijen i smanjeno stvaranje vlasi utiče na gustinu vaše kose. Što kada biste mogli djelovati na prošlost, sadašnjost i budućnost vaše kose? Hijaluronska kiselina mijenja prošlost i pruža kosi podatnost i pokret, glucopeptidi oblikuju sadašnjost ispravljajući oštećenja na kosi, a Stemoxydine programira budućnost pružajući kosi gustinu. Densifique širi svoju liniju proizvoda i lansira 6 novih proizvoda za božanstveno gustu kosu. Ovaj sistem njege vlasišta baziran je na ideji profesionalne njege vlasišta (pranje, njega, regeneracija i tekstura), pa spaja luksuz s visokom tehnologijom, kako bi stvorio deblju vlas milimetar za milimetrom.

2. Kérastase Discipline linija

Kerastase Discipline linija dizajnirana je kako bi zadovoljila različite potrebe i želje klijenata koji žele transformisati svoju kosu. Namijenjena je svim tipovima kose, zaglađuje je i čini podatnom kod stilizovanja, a opet joj omogućava slobodu i lakoću pokreta. Sastoji se od nekoliko proizvoda; kupke Fluidealiste, maske Maskeratine, balzama Curl Idéal, spreja Fluidissime i mlijeka Keratine Thermique. Moramo priznati da nas je slogan Discipline – pružite svojoj kosi slobodu s potpunom disciplinom… odmah oduševio, jer upravo to žene najviše vole i traže kod proizvoda za njegu kose. Želimo da nam kosa bude glatka i podatna, svaka dlaka pod kontrolom, ali da kosa uz to slobodno diše, leprša i ima prirodan pokret.

3. Kérastase Nutritive linija

Inovirana Kérastase Nutritive linija proizvoda za kosu ciljano radi na dubinskom hranjenju i obnavljanju vlasi. Kérastase Nutritive linija za kosu stvorena je za dubinsku regeneraciju kose, čiji sastojak benzojeva smola popravlja strukturu kose iznutra. Na taj način, ovaj sastojak radi na instant popravci stanja i izgleda kose; ona postaje mekša, sjajnija i lepršava. Novitet Nutritive linije su nova elegantna pakovanja s utisnutim logom na poklopcu, koja sada prate sve svjetske dizajn trendove na području industrije ljepote. Tu je i linija Nutritive Magistral za njegu jako isušene kose.  Nutritive linija proizvoda je izuzetno hranjiva linija za blago suvu, srednje suvu i vrlo suvu kosu s podlinijama za suvu i neukrotivu kosu, te suvu i kovrdžavu kosu. Obzirom na veliki raspon proizvoda i tipova kose koje obuhvata, unutar Nutritive linije većina žena može naći odgovarajuće proizvode za svoju kosu. Osim toga, ovu liniju nije potrebno stalno koristiti, možete je koristiti nekoliko puta godišnje kao poseban tretman koji će dubinski nahraniti kosu. Nutritive linija proizvoda sastoji se od šampona Bain Satin 1 i 2, Masqueintense maske i Nectar Thermique mlijeko za zaštitu kose od toplote.

4. Kérastase Reflection linija

Na čelu istraživanja boja, laboratoriji L’Oréal Advanced Research, u saradnji s vrhunskim koloristima, identifikovali su 3 dimenzije koje utiču na savršenstvo boje: sjaj (količina svjetla reflektirana od vlakna kose; potrebno mu je stalno obnavljanje), intenzitet refleksa (čini boju živom; što je boja intenzivnija, refleksi su kratkotrajniji) i dubina (određuje hoće li nijansa biti svijetla ili tamna; to je najdugotrajnija komponenta boje. Kao rezultat najnovijih istraživanja boje, Kérastase je predstavio liniju Reflection za njegu farbane kose i kose s pramenovima, koja sadrži ekskluzivnu tehnologiju Système Capture™  koja zarobljava, održava i pojačava sjaj boje. Rezultat 7 godina istraživanja i 11 patenata, Kérastase Reflection  kombinuje tri tehnologije kako bi uhvatio i produžio boju kose u njenom savršenom stanju. Proizvodi Chroma Captive iz Reflection linije sadrže jedinstvenu kombinaciju 3 ekskluzivne komponente: ulje lana (obnavlja strukturu kose i obavija površinu vlakna za maksimalnu ujednačenost i reflekciju svijetla; vlakno je glatko i sjajno), UV filter + vitamin E (štiti boju od svih spoljnjih oksidativnih agresija; zaštita boje od svih spoljnjih štetnih uticaja), cing gluconat (zadržava pigmente boje duboko unutar vlakna za stabilizaciju boje; dubina boje je očuvana). Svi znamo koliko je teško očuvati boju kose, koja se pranjem ispira i blijedi pod uticajem UV zraka. Razvijeni Fibrionic i Aqua –Ionic sistemi se brinu za pojačani sjaj farbane kose i sprečavaju ispiranje boje.

5. Kérastase Specifique linija

Kérastase Specifique linija nudi efikasna rješenja kod čestih ili povremnih problema s vlasištem kao što su perut, masno vlasište i pojačano opadanje kose. Unutar ove linije naći ćete odgovore za problem suve ili masne peruti, kao i rješenje za problem njege kose koja se prekomjerno masti u vlasištu, a ostatak kose je suv i senzitivan. S više od 230 nervnih završetaka po cm2, vlasište je jedno od djelova tijela s najviše nervnih ćelija, pa je, samim tim, i najosjetljivije. Još od 80-ih godina prošlog vijeka, L’Oréal laboratorije sprovodile su brojna istraživanja kako bi otkrili postotak populacije s osjetljivim vlasištem. Rezultati pokazuju da postoje varijacije između polova i da je stanje češće kod žena. Godine su, takođe, faktor; osjetljivost se smanjuje s godinama. Specifique linija kombinuje aktivne sastojke, teksture, mirise i masažu. Teksture sadrže agens koji hladi vlasište, pa mu omogućavaju opuštanje. Tekstura su inspirisane japanskim kremama za tijelo koje se koriste u masažama, ali i njegom kože lica. Tekuće formule ove linije omogućavaju duboko prodiranje u vlasište i savršeno su prilagođene opuštajućim masažama.