Vlado Beauty Bar sa no­vim, usa­vr­še­nim kon­cep­tom pri­stu­pa lje­po­ti, iz­u­zet­nim ni­zom ser­vi­sa za kli­jen­te iz Glav­nog gra­da Cr­ne Go­re, i šire. Rad na kru­ze­ri­ma do­nio je Vladu Joksimoviću, vlasniku, is­ku­stvo ko­je on „pre­ta­če” u svom ba­ru lje­po­te: “Svoj rad na kru­ze­ri­ma ši­rom svi­je­ta če­ti­ri go­di­ne, sma­tram naj­bo­ljim is­ku­stvom u mo­jim dva­de­se­tim go­di­na­ma. Tri­na­est bro­do­va ka­sni­je, spa bi­znis me po­veo u Sje­ver­nu Ameriku, gdje sam pro­veo če­ti­ri go­di­ne, usa­vr­ša­va­ju­ći se u spa me­nadž­men­tu. Ne­ko­li­ko go­di­na ka­sni­je, od­lu­čio sam da osnu­jem sop­stve­ni biznis. Ta­ko je na­stao brend pod ime­nom Vla­do Ha­ir De­sign u Por­to Mon­te­ne­gru” – re­kao nam je Vlado. Glav­ni cilj ti­ma Vla­do Be­a­uty Bar-a je da in­du­stri­ju lje­po­te po­dig­nu na pot­pu­no no­vi ni­vo, da bu­du si­gur­ni da ima­ju naj­bo­lji, iz­u­zet­no edu­ko­van tim, struč­ne kon­sul­tan­te iz in­du­stri­je lje­po­te, a da svi za­jed­no pri­mje­nju­ju naj­no­vi­je stan­dar­de edu­ka­ci­je i zna­nja. Ovog puta, tim je bio na nivou zadatka, pa je tokom priprema za završnu noć Mercedes – Benz Fashion Week-a, bilo interesantno, a manekenke su bile prepuštene timu stručnjaka, koji je u dogovoru sa dizajnerima, odradio odličan posao kada je šminka i haistyling u pitanju.

 

U nastavku, dajemo vam top 5 predloga revijalnih frizura, koje vam mogu biti inspiracija, zavisno od prilike za koju želite imati neku od ovih frizura.

1. Neobavezna punđa sa puštenim pramenovima

Sigurno su i vama, kao i nama, poznati oni dani kada vas kosa jednosavno ne sluša – ne možete da je ukrotite, naelektrisana je i neposlušna ili joj je jednostavno vrijeme za pranje, ali vi tog vremena nemate. Idealno rešenje su neobavezne frizure, koje su sve popularnije, i na ulicama i na crvenom tepihu. Od ovih frizura, izdvojili smo neobaveznu nisku punđu, sa puštenim pramenovima, koji joj daju dodatnu dozu opuštenosti, ali istovremeno i elegancije, pa ovu frizuru možete nositi od kafe sa prijateljicama, pa do odlaska na neku svečaniju priliku, kao što je svadba ili business koktel.

 

2. “Wet look” zalizana kosa

Zalizana kosa unazad, koja podsjeća na glamur 80-ih, ne zahtijeva od vas ništa posebno, već samo jedan dobar češalj i “tone” gela, kako bi izgledala perfektno. Zalizana kosa unazad neodoljivo podsjeća i na šik 90-ih, budeći sjećanje na frizuru legendarne Šeron Stoun u kultnom erotskom trileru “Basic Instict”. Ove godine, ovu frizuru vidjeli smo na mnogim modnim revijama, kao i na crvenom tepihu, a vole je i mnoge poznate ličnosti. Ovaj zavodljivi, osvježavajući, mokri izgled odlično će vam pristajati, bilo da imate kraću kosu, baš kao Šeron Stoun u izdanju iz kultnog filma, ili dužu kosu kao slavne manekenke, koje danas “furaju” ovu frizuru. Zalizana kosa unazad je nepogrešiv izbor, kako za opuštenu varijantu, kao što je večernji izlazak u grad, ili za nešto svečanije prilike, kao što su slavlja ili vjenčanja. Odlično će se uklopiti, kako uz šik, trendi i sexy outfit za izlazak, tako i uz nešto svečanije haljine. U svakom slučaju, bićete u centru pažnje i nema ko vas neće primijetiti.

 

3. Visoki rep

Bilo da idete na posao ili kafu s prijateljicama, visoki rep će uvijek dobro doći. Poseban je, lako se složi i nikada nije dosadan. Takva frizura prolazi dobro u različitim situacijama, a ne postoji žena koja nije barem jednom probala visoki ili konjski rep. Dužina kose je važna i zato je puštajte. Ako želite napraviti visoki rep potrebno je pripremiti kosu, kako bi je što lakše vezali da vam ništa ne ispada sa strane. Za ovu frizuru potrebno je oprati kosu i isfenirati je tako da vam lijepo pada po ramenima i da svaka dlaka stoji na svom mjestu. Osim feniranja, možete se poslužiti još nekim trikovima kao što je pjena ili gel za kosu. Upravo će vam ti preparati pomoći da vam kosa bude uredna i spremna za vezanje u rep.

 

4. Visoka, krofna punđa

Punđe su možda najlepši i najelegantniji način da pokupite kosu. Prikladne su kako za dnevne varijante, tako i za najglamuroznije na kojima treba da izgledate ženstveno i elegantno (svadbe, mature, različite proslave). Poznate dive ih nose na crvenom tepihu. Krofna punđa, poznata i kao balerina punđa, je sigurno jedna od najpopularnijih. Pravi se bukvalno za 2 minuta, a sve što vam je potrebno jeste specijalizovana spužva ili čarapa. Da, dobro ste pročitale – ova visoka punđa može da se napravi i uz pomoć čarape.

 

5. Neobavezne lokne sa “vodopad” pletenicama

Duga kosa, kada je riječ o frizuri, pravi je izazov. Ukoliko želite imati trendy frizuru, ovo je frizura za vas. Uredne savršene lokne a la red carpet su otišle u zaborav, što je i očekivano – savršenstvno kad tad dosadi, dok na scenu stupa novi neobavezni fazon – izlomljena kosa. Radi se o teksturisanoj kosi koja više naginje ravnim vlasima nego loknama, nešto između talasa i ravne kose. Takozvana “vodopad” pletenica će, bez sumnje, ovoj frizuri dati razigran i zabavan izgled. Iako na prvi pogled djeluje kompikovano, kad je jednom napravite, vidjećete da je ova frizura zapravo vrlo jednostavna. Dobro je to što ovu pletenicu uvijek možete da osvježite novim detaljima. Možete da je nosite kao običnu pletenicu, kao “riblju kost” ili da je ukrasite sa nekom cvijetnom šnalicom. Isto tako, možete da je ispletete samo na jednoj strani ili da produžite preko glave i da je završite na drugoj strani.