Iako cijela porodica Kardashian-Jenner putuje na velike revije ovog tipa kako bi podržali Kendall, ovaj put mlada manekenka je u Pariz stigla sama. Izostanak porodične podrške pripisuje se pljački Kim Kardashian u Parizu, zbog koje izbjegava putovanja, ali i zabrinjavajućem stanju u kojem se nalazi Kanye West, koji je nedavno pušten iz bolnice.

Lady Gaga je pravi majstor za zabavu, a to je dokazala i ovog puta s moćnim setom za vrijeme kojeg se uspjela presvući čak 5 puta. Gaga je pistom ponijela komade svojih omiljenih dizajnera, poput YSL i Azzedinea Alaije.

Bella Hadid prvi put je prošetala pistom, a Jasmine Tookes nosila je brushalter vrijedan tri miliona dolara. Ručno napravljen grudnjak djelo je firme “AW Mouzanna”, dizajnirao ga je američki dizajner nakita Eddie Borgo, a na njemu je potrošeno 9000 dijamanata i smaragda.

Sestre Hadid su, inače zaslužne za kontraverzni dio priče. Naime, iako je Bella odabrana da ove godine šeta pistom uz svoju uspješnu sestru, modni forumi su se raspisali o opravdanosti izbora. Bella jeste model trenutka i mlada zvijezda u usponu, ali je njen angažman na ovoj reviji podigao mnoge obrve u modnoj industriji.

 

Osim Kendall i Gigi, sve oči su bile uperene i u prekrasnu Irinu Shayk, kojoj se na pisti nazirao trudnički stomačić. Naime, manekenka je otkrila da očekuje prvo dijete s glumcem Bradleyjem Cooperom, s kojim je u vezi već dvije godine. Zanosna Irina se  na reviji pojavila u nekoliko kreacija u kojima je nosila ogrtače sa resama i od svile ali ni oni nisu mogli sakriti da je trudna. Iako su pravila kompanije Victoria’s Secret  izuzetno stroga kad su njeni „anđeli“ u pitanju, izgleda da se lijepoj Irini progledalo kroz prste pa je tako ona prva trudnica među “anđelima”, koja je prošetala na čuvenom fashion show-u. Čelnici najpoznatijeg brenda na svijetu očigledno nijesu smjeli da prekrše ugovor sa njom pa su na ovaj način našli “solomonsko” rešenje.

 

Za ljubavni dio spektakla, ponovo se vraćamo na prezime Hadid. Pametno složena priča u kojoj će Bella i njen bivši/sadašnji momak The Weeknd zajedno prošetati pistom nije mogla izostati. Ako se prisjetimo  Adama Levinea i Behati Prinsloo, čiju vezu je takođe VS promovisao na pisti, jasno je da ovaj prokušani recept uvijek uspijeva.