Masaža je najstariji vid liječenja, koji su ljudi primjenjivali kako bi pomogli sebi i drugima. Tu svoju urođenu sposobnost terapijskog dodira primjenjujemo i danas u svakodnevnom životu. Ako nas zaboli glava, instiktivno trljamo vrat i sljepoočnice, da bismo ublažili bol i napetost. Osjećaj ljudskog dodira je moćan i visoko senzibilan oblik komunikacije. Fizički simptomi kao što su glavobolja ili konstantni zamor često su znaci da postoji povećana napetost u tijelu. Grčenje i zatezanje mišića često su reakcija na bijes i uznemirenost. Masaža je često efikasnija od ljekova kod ovakvih stanja.

U Vlado Beauty Bar-u (Porto Montenegro Tivat i The Capital Plaza Podgorica), u ponudi možete naći različite vrste masaža, koje će vam pomoći da se opustite nakon prazničnog perioda, ali i spremite za nove izazove koji su pred vama. Mi smo za vas odabrali sportsku, relax, anticelulit, aroma hromo i masažu vlukanskim kamenjem.

1. Relax masaža

Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža, kojom se postiže opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije. Ima za cilj njegovanje tijela radi podizanja opšteg zdravstvenog stanja. Služi za prevenciju stresa i premora, kao i relaksaciju mišića. Može obuhvatiti cijelo tijelo, ili parcijalno, pojedine djelove tijela (noge, stopala, leđa, ruke, abdomen, grudni koš, vrat i lice).

2. Sportska masaža

Sportska masaža ubrzava procese otklanjanja mliječne kisjeline nastale prilikom mišićnog rada i time omogućava brzi proces oporavka mišića. Takođe, smanjuje mogućnost nakupljanja mliječnih kiselina, koja se vremenom pretvara u kalcifikate, koji mogu da izazovu mišićnu napetost, pa čak i bol. Putem sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, ali se takođe mišići mogu pripremiti za trening zagrijevanjem i istezanjem. Ova masaža se preporučuje sportistima, kao i rekreativcima.

3. Anti – celulit masaža

Anti – celulit masaža je najprirodniji način da se tijelo oslobodi toksina nagomilanih u masnim ćelijama. U zavisnosti od tipa celulita, sprovode se različite tehnike masaža, od klasične anti-celulit masaze do limfne drenaže sa pakovanjem tijela. Osim što otklanja celulit, anti-celulit masaža blagotvorno djeluje i na poboljšanje cirkulacije kao i na zatezanje kože. Glavni cilj anti – celulit masaže je rastresanje kože i potkožnog tkiva, te pojačavanje cirkulacije u njima i zagrijavanje. Osim toga, postiže se i određena doza relaksacije, ali to nije primarni cilj ove masaže.

4. Aroma hromo masaža

Kod aroma masaže se koriste eterična ulja. Maser treba znati koja eterična ulja se koriste za smanjivanje stresa, koja za poboljšanje cirkulacije, a koja za eventualne kožne probleme. Najčešće korišćeno ulje u aromaterapijskoj masaži je ono lavande, koriste se i citrusi, a obično se radi mješavina više eteričnih ulja. Ova masaža posebno se preporučuje za smanjivanje stresa ili bilo kakve probleme psihološko- emotivne prirode.

5. Masaža vulkanskim kamenjem

Masaža vulkanskim (vrućim) kamenjem je specijalna vrsta masaže, koja pomaže u opuštanju napetih mišića, poboljšava cirkulaciju i umiruje nervni sistem. Ova masaža se koristi kod onih osoba koje imaju problem sa cirkulacijom, nesanicom, bolovima u leđima, kao i kod nekih reumatskih stanja. Masaža vulkanskim kamenjem je upotpunjena djelovanjem prirodnih ulja koja, ne samo da pomažu kamenju da klizi, već hrane i njeguju kožu. Posebno relaksirajuće djeluju i zvukovi lupkanja vulkanskog kamenja.