“Ljubavni zalogaji by TLR” je meni na bazi afrodizijaka, koji sadrži 3 jela i 3 koktela. Dakle, imate nešto i za pojesti, ali i za popiti. Meni je pripremljen kao dio specijalne ponude 14. februara na njihovoj Anti-Valentine’s Day Party, ali je aktuelan tokom cijelog februara.

1. Tempura ostrige

Tempura ostrige sa slatko – ljutim sosom pripremaju se tako što svježe ostrige  potopite u tempuri i pržite u dubokoj masnoći dok ne dobiju zlatno – žutu dukat boju i postanu hrskave. Servirate ih u školjkama sa podlogom od pjene sa solju, prelivene slatko – ljutim sosom od čilija. Ovo jelo je najpopularnije na egzotičnim mjestima kao sto su Caribi, Meksiko i azijske zemlje.

2. Glazirana teletina

Glazirana teletina je jelo koje je vrlo ukusno i kod njega je specifična mekoća i struktura mesa, koje se topi u ustima zahvaljujući tehnici kuvanja koju primjenjuju u TLR, a poznata je kao sous vide. Sous vide kuvanje je počelo da se koristi u Španiji, u restoran  El Bulli, sa tri Mišelin zvjezdice. Svježa teletina se pakuje u vakum kese sa ruzmarinom i Demiglas sosom i kuva u vodi koja struji na 72 stepena 24 sata. Potom se glazira u istom sosu i služi sa gratiniranim krompirom i šargarepom. Afrodizijak u ovom jelu su šparoge, koje se, takođe, služe kao prilog.

3. Black forest kolač

Black Forest torta u TLR je posebna po tome jer u nju ne ide šlag, već krem od čokolade, koji predstavlja čisti afrodizijak. Krem sadrži mali procenat alkohola i odlično se slaže sa višnjama koje se dodaju u tortu. Black forest se servira sa hrskavim blendanim biskvitom od bijele čokolade i badema i preliven je laganim sosom od šumskog voća. Ako ste osoba koja ne konzumira gluten u TLR su mislili i na vas, jer ga njihova torta ne sadrži.

4. Koktel penicillin

Penicilin je koktel čija su baza dva viskija: old smuggler i burbon four roses. Radi se o jakom i veoma ukusnom koktelu, sa sirupom od đumbira. Služi se sa ratlukom kao garnisom.

5. Rose in the room

Ovo je koktel na bazi vanilla votke, sa ukusom svježe maline i pjenušavog vina. Idealan je za dame.

Osim ova dva koktela sa naše top 5 liste, preporučili bismo vam i čoko martini (koktel sa naše naslovne slike) – dezertni koktel, koji sadrži kakao i vanilu. Kremast je i jako ukusan alkoholni koktel, koji se preporučuje uz čokoladni kolač sa lješnicima i voćem.