Nije mi namjera da veličam kriminal ili bilo kakve slične aktivnosti, ali moramo priznati da je Escobar u svojoj “branši” bio genijalan i da je, postavljajući svoje uslove, postao ono što je. Svaka branša ima svog Pabla. Bilo da je u pitanju fizika, matematika, politika, muzika, slikarstvo ili književnost, kroz istoriju, a i sada, srijećemo zvučna imena ljudi koji su ova područja obilježili i unaprijedili svojom genijalnošću. Mada naoko ne postoje međusobne veze, zbog različitih oblasti kojima su se bavili, više je nego uočljivo da su svi redom bili, najblaže rečeno, ekscentrični.

TOTAL LOOK

Znači li to da normalan čovjek koji poštuje društvene norme i živi urednim životom, uprkos svojim talentima ne može za sobom ostaviti trag i treba li biti barem malo lud da bi postao priznati genijalac? ili je to nebitno? Jesu li poznati svjetski umovi samo neshvaćeni čudaci kojima je teško padao suživot sa običnim, manje pametnim smrtnicima, pa su zato živjeli kraće od drugih, intenzivnije od drugih i luđe od drugih, ili su, na neki način, bili odabrani od neke više sile kako bi unaprijedili čovječanstvo? Činjenica je da i danas imamo priznate umjetnike, hemičare i naučnike koji bi voljeli postati novi Einsteini, Shakespeari i Tesle, ali im to nekako ne ide. Kojeg god velikama da se sada dotaknemo, nailazimo na same bizarnosti. Od Tesle, preko Einsteina, Shakespeara, pa do Mozarta, Van Gogha, Hemingwaya… Nepregledan je niz ovih neobičnih velikana.

IZDVOJENI KOMADI

Činjenica je da nam svijet povremeno daruje genijalce kojima se klanjamo i poštujemo ih poput bogova. Radi se samo o još jednoj od neravnoteža, koja je neminovna da bi čovječanstvo funkcionisalo. Svakako, ne treba prestatti težiti biti poseban, već i genijalniji, kako bi dali svoj pečat i doprinos državnom i svjetskom napretku, pa i po cijenu mrvice ludosti, koju možda otkrijete u sebi. Odluka ostaje na vama kao pojedincima!

DETALJI

Poznato je da je jedno od prvih pitanja koja ujutro postavite sebi, ono „šta danas obući za posao?“ Ne posjeduju sve kompanije pisana pravila oblačenja, ali, s druge strane, većina kompanija ima određenu kulturu oblačenja kojom se vode svi zaposleni, a kultura oblačenja znači da su zaposleni upoznati sa nepisanim pravilima oblačenja i da na profesionalan način predstavljaju kompaniju u kojoj rade. Ovakav način odnosa prema oblačenju zaposlenih podrazumijeva da oni nijesu u obavezi da nose neku vrstu uniforme u kojoj se možda ne osjećaju prijatno i slobodno, već odjeću koju nose mogu da izraze individualnost i kreativnost i samim tim predstave sebe na pravi način. Cigaret pantalone i sako komadi su koji se uklapaju u dress code, ali, po mom mišljenju, ovakve komade najbolje je “razbiti“ šarenim bluzama ili košuljama i zanimljivim patikama – dobijamo kombinaciju koja poštuje pravila, ali vas ujedno čini i primijećenom u svakoj poslovnoj prilici. Od detalja, posebno izdvajam ogrlicu sa mojim imenom i pločicom sa ugraviranim nadimkom, još jedan poklon moje divne Ksenije.

SLIČNI KOMADI

Zasluga za fenomenalnu frizuru i šminku pripada Dženisu i Nadi, dijelu tima divnog prijatelja Vlada (IG: vladobeautybar). Dženis je izveo maestralnu frizuru, dok je Nada, u skladu sa stajlingom i frizurom, dovela šminku do perfekcije.