Pored marine, naselje “Porto Montenegro”, koje je osmišljeno da ispuni sva očekivanja vlasnika i posade jahti i drugih klijenata, obuhvata i prostrane apartmane na samoj obali mora, jedinstvene restorane, kafiće sa dobrim provodom, ali i veliki izbor sportskih, rekreativnih i kulturnih aktivnosti i događaja. Porto Montenegro, koji već sada predstavlja naselje međunarodnog karaktera, intimna je urbana cjelina na samoj obali mora i duž promenade, sa stambenim jedinicima visokih kvalifikacija. Boravak u naselju i marini Porto Montenegro predstavlja zabavan, glamurozan i opuštajući doživljaj, uz mnoštvo sadržaja, ugostiteljskih objekata najvišeg ranga i modnih brendova. Jedinstveni lifestyle događaji donose gostima Porto Montenegra uživanje na samoj obali mora u luksuzu i sjaju novoizgrađenih objekata, kao što su restorani, kafići, poslovni prostori, apartmani i hoteli. Izdvaja se raskošni hotel “Regent”, izgrađen u renesansnom venecijanskom stilu. Sama infrastruktura Porto Montenegra zadovoljava potrebe najgrandioznijih i najelegantnijih megajahti i na taj način postaje atraktivna destinacija svjetskih jahting klijenata.

 

Porto Montenegro donosi i vrhunski dizajnerski modni doživaljaj, što ga čini izuzetnom shopping destinacijom. On je dom “Fashion Gallery Montenegro” radnji, koje donose seriju multi-brend butika sa posebno odabranim kolekcijama dizajnerske odjeće prvoklasnih brendova. Ideja o pokretanju ovakvog fashion projekta u Crnoj Gori nastala je 2013. godine, kada je bio njihov otvoren prvi, i dan – danas postojeći, butik u Porto Montenegru. “Fashion Gallery” donosi izloženu odjeću i aksesoare vodećih brendova u svijetu mode, uključujući Dolce & Gabbana, Gucci, Balenciaga, Balmain, Sergio Rossi, Tom Ford, Moncler, TOD’s, Dsquared2, Valentino, Diane von Furstenberg, Thierry Lasry, Mikyta, Dior, Ermanno Scervino, Elie Saab, Dries Van Noten,  i Alexander McQueen. Proteklog vikenda sam sa prijateljicama bila u šetnji, pa smo svratile u fenomenalnu Fashion Gallery radnju, gdje smo neplanirano napravili fotke, pa se rodila ideja i o ovom mini editorijalu.

Fashion Gallery je definitivno glavna atrakcija i biser retaila u Porto Montenegru. Više puta među gostima i klijentima butika su bili poznati ličnosti, političari, vodeći biznismeni iz različitih zemalja i kontinenata. Vlasnici jahti i gosti Porto Montenegra uvijek daju visoke ocijene stilu i nivou Fashion Gallery radnji, a stručno osoblje ovih butika uvijek je spremno da pomogne klijentima u izboru i kreiranju upečatljivog stila, kao i da da profesionalnu preporuku za izbor prestižnog parfema ili modernih naočara. Fashion Gallery ima sve kako bi vas oraspoložili i učinili da vaš boravak u Porto Montenegru bude za pamćenje!

 

Alessandro Michele je “Gucci” kolekcijom za proljeće / ljeto 2017. još jednom uspio oduševiti sve. Kolekcija je prilično impresivna, a u prvom planu je ponovno geek chic, kao i atmosfera sedamdesetih godina prošlog vijeka, što je najbolje vidljivo u predimenzioniranim naočarima, sakoima i puloverima sa specifičnim geometrijskim uzorcima. Tu su i nezaobilazne košulje s volanima koje je Michele popularizovao, kao i pregršt cvjetnih uzoraka, kao I haljine s blago podignutim strukom, puf rukavima i slojevima transparentne tkanine koji padaju iz tijelo. Kada govorimo o detaljima, Michele nije zaboravio ni mašne i brojne volane koji se protežu u svim smjerovima na eklektičnim čipkastim i cvjetnim haljinama, koje su postale njegov zaštitni znak. Izražajan kolorit je, takođe, svojstven njemu, pa se u kolekciji posebno ističu bogate teksture u obliku već pomenute čipke, svile i satena. U kolekciji ima i zanimljivih kariranih uzoraka i prugica, a tačka na i svakako su bogati vezovi s motivima gorućih mačaka, tigrova i divljih engleskih ruža. Tu su i kompleti koji podsjećaju na pidžame, a Michele je njima najjasnije od svih dizajnera do sada potvrdio da će upravo empire silueta biti veliki trend ove sezone.

 

Ako postoji jedan brend koji u svojim kreacijama uspješno spaja tradiciju, bogatu baštinu i dobar stil, onda je to “Dolce & Gabbana”. Kolekciju za proljeće i ljeto Domenico Dolce i Stefano Gabbana posvetili su mnogim temama, počevši od raskošnih simbola Italije, tropskim uporištima, ali i nekoj novoj publici. I ova kolekcija, je inspirisana Italijom, što je nekako standardno u kolekcijama koje Dolce & Gabbana iz sezone u sezonu prikazuju. Detalji od veza preko resa do sitnih perla, kao i teksture, koje su posebno zanimljive kod kontrastiranja nježnih tkanina poput svile i grubog trapera ili čak jute,  tandardno su sjajni. No, ni to nije ništa novo u kolekcijama ovog italijanskog dvojca. Jedini detalj koji se može nazvati novošću su jedna majice s D&G logom. Njima nam Domenico i Stefano poručuju da ipak prate trendove i spremni su ih suptilno ugraditi u svoje kolekcije, ali samo ako ne moraju mijenjati pravila svoje igre. Njihove megalomanske kolekcije uvijek oduševe svoje obožavatelje, a tako je i sa ovom kolekcijom za proljeće / ljeto 2017.

Stilista i model: Kana Tomašević (IG: kana_tomasevic)

Garderoba: Gucci, Dolce & Gabbana, “Fashion Gallery Montenegro” (Porto Montenegro, vile Teuta i Tara, Obala bb, Tivat; IG: fashiongallery.me)

Make – up: Anja, Vlado Beauty Bar (IG: vladobeautybar)

Frizura: Selman, Vlado Beauty Bar

Fotografija: Milena Golijanin

Mjesto snimanja: Fashion Gallery Montenegro

Posebna zahvalnica: Marku Jovoviću, Evgenu Popovu i cijelom timu radnji Fashion Gallery Montenegro