Osim slikanja i crtanja, i iscrtavanje obrva može biti prava umjetnost. Prije nego što se odlučite gdje otići po svoje nove obrve, potrebno je pronaći stručnog i iskusnog umjetnika koji će vam pomoći da zablistate. U ovom slučaju, to je predivna Marija Nikolić (@_marija_josipa_art_), koju bih toplo preporučila svima koji žele obrvama istaći ono lično i individualno, a ujedno i 100% prirodno. Mariju odlikuje visok nivo higijene, ljubaznost i posvećnost prilikom iscrtavanja najljepšeg oblika koji baš vama pristaje.

Microblading je semi permanentno apliciranje pigmenata mikroiglicama, koje simulira prirodan izgled dlačica različite debljine i dužine. Ova tehnika popunjavanja i iscrtavanja obrva daje im prirodan oblik i punoću. Riječ je o vrlo preciznoj i umjetničkoj metodi, prilikom koje se ne koristi aparat, već se dlačice unose u kožu jako plitko, i to posebnim nožićem. Metoda idejno proizlazi iz tetovaže, ali se od nje razlikuje po sofisticiranosti aparature i tehnike, pigmenata, ali i po dubini unosa pigmenta u kožu, kao i samog izgleda, koji je toliko prirodan, da je razlika između iscrtanih i prirodnih dlačica obrva gotovo neprimjetna.

Simetrija i oblik obrva određuje se na vašu želju, kao i uz stručni savjet za vašu fizionomiju lica. Oblik obrva određuje se prema tzv. zlatnoj proporciji lica, visine arkade, razmaku beonjača, kao i strukturi i fizionomiji lica, dok se boja prilagođava kosi klijenta, tena i prirodnih obrva. Mjerenje i dobijanje idealnog oblika najzahtjevniji je dio tretmana. Idealni oblik dobija se uz pomoć šestara namijenjenog isključivo licu. Što se tiče boja, Marija koristi samo odobrene i testirane boje za microblading iscrtavanje PhiBrows by Branko Babić, koje su free iron oxid, što znači da nemaju prisustvo metala i da nema bojazni, kako za MRI – Magnetic Resonance Imaging, tako i za cjelokupno zdravlje. Vaše postojeće dlačice se ne čupaju ili briju prije samog tretmana. Uklanjaju se samo one koje su van željenog oblika, ostatak ostaje, a crtanje se vrši između njih. Dakle, poželjno je da imate svoje prirodne dlačice, kako bi se one stopile sa iscrtanim.

Trajanje postupka zavisi od gustine prirodnih obrva. U prosjeku, proces iscrtavanja traje oko sat i po vremena. Samo iscrtavanje dlačica traje 15 minuta, dok se ostatak vremena troši na probno iscrtavanje oblika obrva koji se radi olovkom, pa se tako može vidjeti kako će obrva izgledati nakon tretmana. Proces iscrtavanja obrva micrblading metodom bolan je koliko i čupanje dlačica prilikom oblikovanja obrva. Nakon sprovedenog postupka nema natečenost i crvenila. Eventualno, ako se pojavi crvenilo, ono prestaje nakon 15 minuta.

Neposredno nakon tretmana, obrve će biti guste i puno tamnije od finalnog rezultata. Možete očekivati 20 – 30% smanjenje boje, gustoće i debljine nakon nedjelju dana njege. Korekcijom nakon 3 – 4 nedjelje mogu se ispraviti male nepravilnosti, ali i dodati boja i gustoća. Post – tretmanski tok obuhvata njegu i higijenu obrva nekoliko dana nakon tretmana. Koliko dugo će pigment ostati na vašoj koži zavisi 80% upravo od njege, kao i od tipa vaše kože. Za to vrijeme, obrve je potrebno njegovati kremom ili balzamon za njegu obrva, koji sadrži prirodna ulja ricinusa ili badema, vitamin A, D i E i pantenol, čime se osjetljiva koža štiti i regeneriše. Desetak dana nakon tretmana, poželjno je izbjegavati solarijum, saunu, bazen i sunce. Šminkanje u predjelu oko obrva takođe nije dozvoljeno.
Govorimo o polutrajnoj šminki, što znači da je trajnost metode do dvije godine uz godišnje osvježavanje boje. Metoda daje prirodne rezultate, koje na prvi pogled nije moguće primijetiti. Jedino će vas izdati savršen izgled. Preporučuje se svim ženama koje žele uredan izgled obrva, osobama koje su čupanjem obrva uništili njihov izgled, gustoću i debljinu, onima koje svaki dan crtaju obrve do osoba koje su zbog zdravstvenih ili drugih razloga ostale bez obrva, kao i onim djevojkama koje samo žele popuniti svoje obrve. Microblading metoda pruža mogućnost modeliranja svakog lica, čime ćete sebi priuštiti promjenu koja neće biti izražajna. Vaše lice će izgledati vedrije, a pogled otvoreniji, što će vam dati samopouzdanje, ekspresiju osjećaja i naglasiti ljepotu lica. Microblading metoda je ručni rad, koji pruža nježan unos pigmenta u kožu malom oštricom, koja je toliko tanka, da će iscrtane dlačice izgledati 100 % prirodno i tanko. Microblading nije pogodan za dijabetičare, osobe koje imaju problema sa keloidima, kod upalnih stanja kože, u slučaju seboreičnog dermatitisa u regiji obrva, kao ni za žene u podmakloj trudnoći. Takođe, ukoliko klijent nije siguran da li želi tretman, bolje ga je ne raditi.
I, na kraju, ne zaboravite: “What’ s the one thing you can get into shape without exercising? Your eyebrows.”