Budva… Jedno od najstarijih naselja na Jadranu, grad koji zovem svojim drugim domom, za koji me vežu prelijepe uspomene iz djetinjstva, ali i na jednu veliku ljubav i posebnu osobu. Budva, grad nevjerovatnih plaža, kristalnog mora, mediteranskog života i glčamuroznih večernjih izlazaka, donosi noći koje su vrelije od dana. Azurno plava prelazi u kraljevsku plavu, kraljevska plava u ultramarin, ultramarin u tamno plavu: boje Jadranskog mora duž Budvanske rivijere zahvataju cijeli spektar plave boje, koja donosi nevjerovatan mir. Ali, nakon mirno provedenog dana, stiže vrela ljetnja noć u Budvi. Stotine kafea, barova i diskoteka isijavaju ritam u kom pleše cijeli grad. Energija dana rasprsne se oko ponoći kada za neke noć tek počinje u klubovima, na podijumima i otvorenim pozornicama.

Ono što je meni najviše ostalo u sjećanju su ljetovanja iz djetinjstva sa porodicom. Kada je otac bio sa nama, uvijek nas je vodio na Miločer, gdje smo uživali u kupanju i sunčanju na Kraljičinoj plaži. Oko hotela “Miločer”, koji je nekada bio ljetovalište jugoslovenske dinastije Karađorđević, decenijama se formirao vrt od egzotičnog drveća i cvijeća, zeleno – cvijetna oaza u srcu ekskluzivne turističke zone. Libanski kedar, eukaliptus, tropska mimoza, japanska mušmula, kaktus, agava, pitospora… uz lokalno mediteransko rastinje i cvijeće, decenijama su za turiste i izletnika i iz udaljenijih mjesta nešto što se mora vidjeti i nešto što mi je ostalo u glavi kao bajkovit prizor.

Takođe, ono čega se sjećam su i šetnje kompleksom “Slovenska plaža”, do Starog grada, u čemu smo mi djeca posebno uživali. Nerijetko smo bili svjedoci da su se u ovom kompleksu okupljali mladi, koji su svoje budvanske noći provodili okupljeni na balkonima hotela, uz piće i gitaru.

 

Omiljeni ljetnji outfiti devojaka potpuno su kontrastni i variraju od fluorescentnih i provokativnih kombinacija, do potpuno ljupkih u pastelnim tonovima. Haljine su ljeti obavezne u svakom ženskom gareroberu, a ono što ja najviše volim su lagane cvjetne haljine, ali i haljine u bijeloj i fluorescentnim bojama, koje na preplanulom tenu izgledaju savršeno.

 

Ukoliko želite da se ovog ljeta razlikujete od drugih dama a budete stylish i u trendu, to možete na najbrži i najefektniji način da uradite uz pomoć efektnog nakita. U ovom slučaju, aksesoari su ti koji odaju vaš stil i zato se ne libite da eksperimentišete tokom ljeta sa njima. Ono što mene oduševljava su koliritne kragna ogrlice, ali i broševi u obliku slatkiša, koji su djelo jedne fenomenalne kreativne radionice za izradu nakita i modnih detalja. Radio se o mojim divnim djevojkama Milici i Jeleni, poznatijim kao “Diamonds and Pearls”, koje sa puno ljubavi izrađuju ove fantastične komade. Meni se posebno dopala njihova “Candy” kolekcija, koja donosi broševe u obliku slatkiša koje najviše volimo: sladoled, krofna, mafin, cupcake, lizalica, bombon. Nevezano za to da li ste ljubitelj skatkiša ili čuvate svoju liniju, ovakvim komadima nakita sigurno nećete odoljeti!

 

Stilista i model: Kana Tomašević (IG: kana_tomasevic)

Garderoba: iBlues (Bulevar Džordža Vašingtona 2)

Sandale: iBlues

Providne čizme: Melisa, Public Desire (IG: publicdesire)

Torba: Akatelier Melany Cube (IG: akatelier)

Nakit: “Diamonds and Pearls” (IG: diamonds__and_pearls)

Make – up: Tamara, Studio Style (IG: studio_style_pg)

Frizura: Selman, Vlado Beauty Bar (IG: vladobeautybar)

Fotografija: Milena Golijanin

Mjesto snimanja: Kompleks “Slovenska plaža” (IG: hg.budvanska.rivijera)