1. Femme fatale

Smokey eyes je jedna od najpopularnijih tehnika šminkanja – uvijek je aktuelna i odlično pristaje svakom obliku oka. Uz svjetlije nijanse može se nositi u dnevnim varijantama, a kao rođena je za posebne prilike i večernji izgled ukoliko upotrebite tamnije boje.

 

2. Red Lipstick Lady

Nijedan kozmetički proizvod nije veći simbol ženstvenosti od crvenog karmina. Njegov primarni cilj je da skrene pažnju na vaše usne, pa vam dodatni aksesoari nijesu potrebni, a u maturskoj noći apsolutno je nezaobilazan.

 

3. Natural Beauty

Ove sezone profesionalci preporučuju što prirodniji make – up, kojim ćete istaknuti svoju ljepotu. Poznate dame se čak i na crvenom tepihu odlučuju za natural look, koji ne samo što je atraktivan, već i vrlo jednostavan. Ovakva šminka je jedan od predloga i za matursku noć.

4. Modern Princess

Šminkanje inspirisano princezama je trend koji je uveliko počeo da se širi među mnogim blogerkama i “it” djevojkama. Zanimljiva i razigrana roza boja na očima, automatski vam može dati svjetliji izgled. Pored toga, ovaj trend ima mladalačku energiju i kvalitet koji ujedno može izgledati i dramatično ali i sanjarski, u zavisnosti od nijanse koju izaberete. Ovakav make – up je, osim za matursku noć, idealan za žurke, vjenčanja pa čak i za posao.

 

5. Blue Rhapsody

Iako se smatra da je plava sjenka odlika osamdesetih godina, jer se na prvu pomisao u vraćamo te godine kada se nosila u što jačoj boji na očima sa crvenim ružem i bujnom kosom, ona je ove sezone pravi hit u svijetu šminkanja. Najljepša boja, koja se generalno smatra najsvestranijom jer ide uz sve tonove kože i stilove jeste prelivajuća kraljevsko plava.

 

Kako bi vaša šminka što bolje izgledala, dajemo vam i par smjernica kojih bi se trebalo držati prilikom šminkanja. Frizuru zakažite prije šminkanja, jer ukoliko sa šminkom pođete na frizuru postoji mogućnost da vam frizer prilikom pranja kose skine dio podloge, a u kućnim uslovima nećete uspjeti da je izjednačite sa ostatkom lica. Noć prije maturskog odradite piling lica i usana (za to možete slobodno iskoristiti neki od home made pilinga na bazi šećera, meda ili maslonovog ulja). Takođe, uklonite nepotrebne dlačice sa lica. Da bi šminka što bolje stojala i ljepše izgledala potrebno je imati oblikovane obrve i, ukoliko je neophodno, uklonjene dlačice sa nausnica. Hidrirajte usne, naročito ukoliko elite neku od mat nijansi ruža, jer će ruž ljepše i duže stojati ukoliko usne nijesu ispucale.

Modeli: Vasilisa Perošević, Isidora Ilić, Adela Zoranić (Catwalk School by Mondaine Models), Anja Milutinović, Sara Stojkanović

Frizura: Modni studio “Velma”

Fotografija: Vladimir Popović, Darko Jovanović za magazin “Gracija”