Dobra higijena lica je ključ za njegovu ljepotu i čistoću. Hidratacija, njegovanje, kao i redovno umivanje i skidanje šminke prije spavanja samo su neki od poteza. Koži lica potrebna je njega zato što je ona stalno podvrgnuta isušujućem dejstvu sunca, vjetra, centralnog grijanja i sličnih uticaja. Većina žena smatra da zna kakvu kožu ima. Ipak, one mogu biti u zabludi, jer stalno korišćenje krema za čišćenje, toniranje i hidrataciju pokazuje različit uticaj na kožu. Struktura kože je, u osnovi, jednaka kod svih ljudi. Razlika je samo u tome koliko intenzivno lojne žlijezde luče masnoću i na kojim djelovima lica su one najaktivnije. Tip kože se mijenja sa uzrastom, ali pri pravilnoj njezi ona se dugo može sačuvati u dobrom stanju. Osim kućne njege, s vremena na vrijeme, poželjno je odraditi tretman lica u kozmetičkom salonu. Moj tip kože je normalna koža, nemam nikakvih problema sa njom, pa mi je koža lica prilično čista i njegovana. Međutim, zbog prilično brzog tempa života, primijetila sam da ona u poslednje vrijeme gubi vlažnost i svježinu. Iz tog razloga, odlučila sam se da joj kozmetičkim tretmanom vratim ono što joj nedostaje. Fenomenalni Gocin tim u studiu “Style” (IG: studio_style_pg) je, prema mom tipu kože, za mene odabrao Thalgo Hydra Marine tretman hidratacije lica.

Prije samog tretmana, potrebno je kožu dobro očistiti mlijekom i tonikom i pripremiti je za tretman. Nakon što je koža dobro očišćena, na nju se nanosi piling sa morskim kristalima, koji dubinski čisti i priprema kožu za tretman hidratacije, a zatim i Mist sprej, koji revitalizuje lice.

 

U daljem toku tretmana, nanosi se Hydra Marine koncentrat u ampuli, namijenjen hidrataciji najdubljih slojeva kože. Biljni polisaharidi obezbjeđuju rezervu vlage u dermisu, dok ekstrakti algi vrše detoksikaciju ćelija i poboljšavaju ćelijski metabolizam i ishranu kože. Poslije nanošenja ampule, radi se hranljiva i relaksirajuća masaža lica Oligo Marine masažnim gelom sa oligoelementima, obogaćenom 3 i 6 esencijalnim masnim kisjelinama.

Nakon masaže, na lice, vrat i dekolte se, u tankom sloju, nanosi Hydra Marine maska. U ovom procesu miješa se sadržaj kesice Hydra Marine infusion maske sa hladnom vodom i dodaje sadržaj ampule sa morskim mineralima. Ovako umućena maska se nanosi preko prethodno aplikovane kremaste maske i ostavlja da djeluje 15 minuta, a potom uklanja u jednom potezu (peel – of).

 

Tretman koji traje nekih 80 minuta završava se nanošenjem Hydra Marine gel kreme u tankom sloju. Ovdje bih se osvrnula i na preparate koji se koriste za tretman. Thalgo kompaniju je osnovao farmaceut André Bouclet 1964. godine, sa sjedištem na jugoistoku Francuske, u Var regionu. Prvobitni cilj kompanije bila je proizvodnja proizvoda na bazi algi u medicinske svrhe. Danas, Thalgo se bavi proizvodnjom i prodajom tretmana, kozmetičkih preparata i nutritivnih suplemenata  na bazi mora i algi centrima za talasoterapiju, spa centrima i odmaralištima. Thalgo nam donosi more u službi ljepote, a proizvodi stvoreni u njihovim laboratorijama su izrađeni u skladu sa strogim standardima, i predstavljaju pravi koncentrat morske efektivnosti, nudeći krajnje čulno iskustvo, profesionalnu nadmoćnost i izuzetnost svojim korisnicima. Izuzetna posvećenost prirodi je duboko ukorijenjena u DNK brenda, i reflektuje se na sve faze Thalgovog razvoja za bezbjednu ljepotu i ljepšu prirodu, čime se Thalgo pozicionirao kao svjetski lider u profesionalnoj Marine kozmetici. O tome svjedoči činjenica da su sve nove formule bez parabena, mineralnih ulja, propilen glikola, GMO i sastojaka životinjskog porijekla. U tretmanu za hidrataciju, koriste se sledeći preparati:

  • Piling sa morskim kristalima: enzimsko – mehanički piling sa morskim kristalima za sve tipove kože, koji dubinski čisti i osvježava kožu;
  • Hydra Marine koncentrat ampule: koncentrat sa biljnim polisaharidima, koji vrši hidrataciju najdubljih slojeva kože. Hijaluronskom kisjelinom obezbjeđuje se rezerva vlage u koži i popunjavaju bore, dok se ekstraktom Candide Sitoana vrši proces detoksifikacije ćelija;
  • Oligo Marine masaž gel: donosi mješavinu morskih minerala (Seve Bleue des Oceans mineralna voda), ulja iz sjemena maline (bogata 3 i 6 esencijalnim masnim kisjelinama) i ulja makadamije (bogata 7 i 9 esencijalnim masnim kisjelinama). Nudi inovativnu masažnu strukturu za dugu i relaksirajuću masažu;
  • Hydra Marine kremaska maska: uz pomoć ekstrakta algi obezbjeđuje vodu u epidermisu iz dubljih slojeva kože, a hijaluronskom kisjelinom popunjava sitne bore;
  • Hydra Marine infusion (peel – of) maska: maska bogata alginatima i visokom koncentracijom morskih minerala i oligo elemenata;
  • Hydra Marine gel krema: ova fina i lagana emulzija obezbjeđuje hidrataciju 24h, istovremeno je ne masteći.

Nakon tretmana, možete nastaviti i sa kućnom njegom Thalgo preparatima, koji su vam dostupni kroz slobodnu prodaju u Studiu “Style” (Hydra Marine gel krem, krema 24h, serum, maska i prajmer – podloga za šminku).

Thalgo tretman hidratacije i liječenja suve i dehidrirane kože lica pruža izvanredne učinke i namijenjen je dubinskom vlaženju kože, revitalizaciji i očuvanju dobrog hidrolipidnog statusa kože. Hidratacija ovom linijom koži vraća potrebnu vlažnost, snabdijeva je mineralima i podstiče kožu na revitalizaciju. Kombinacija Seve Marine ekstrakta i maski od morskih polisaharida i alginata daje potpunu hidrataciju koži, čineći je elastičnom, mekom i svilenkastom. Nakon tretmana, koža je momentalno zdrava, sjajna i elastična. Ovaj tretman bih toplo preporučila svim djevojkama i ženama koje imaju problema sa hidratacijom kože, jer u samo jednom tretmanu dobijate efekat moćne hidratacije i blistavo sjajnog tena. Ovaj sveobuhvatni tretman će vašoj koži vratiti optimalnu hidrataciju i dubinski obnoviti vašu kožu, čineći je mekom i svilenkastom. Osim toga, popunjava sitne bore, a koža je osvježena iznutra.

Ovaj tekst završiću citatom Linden Taylora, čuvenog holivudskog šminkera, frizera i vlasnika Linden & Company Salon & Spa: “Invest in your skin. It is going to represent you for a very long time.”