Crna maska je potpuno osvojila svijet. Glavni je hit na Instagramu i You Tubeu, a mogu slobodno reći i u čitavom beauty svijetu trenutno. Kao neko ko voli da isprobava kozmetičke novitete, odlučila sam da isprobam i ovaj fenomen, a svoju masku dobila sam preko profila Montarenam (IG: montarenam), koji za naše dame dobavlja kanadsku Shills masku prirodne proizvodnje.

Crna maska ime je dobila jer je, je li, crna, zbog aktivnog uglja, koji je jedan od njenih sastojaka. Spada u grupu peel – off maski za lice. Namijenjena je prvenstveno osobama koje imaju problema sa mitiserima, ali i onima koji žele očistiti i detoksifikovati svoju kožu i ukloniti toksine i nečistoće. Iako nemam problema sa mitiserima, odlučila sam da isprobam ovu masku i nijesam se pokajala. Osim što uspješno rešava problem sa aknama i mitiserima (uvjerila se na primjeru svoje drugarice Marije, koja je takođe koristi), ova maska obnavlja površinski sloj vaše kože i podstiče razvoj novih, zdravijih ćelija, a poporavlja i tonus, teksturu i opšte stanje kože. Na ovaj način, vaša koža je nakon upotrebe ove maske blistava, meka i glatka. Ovo je visoko kvalitetan i potpuno prirodan proizvod, jer aktivni ugalj daje koži potrebne komponente drveća, čineći kožu zdravom i besprekornom. Aktivni sastojci maske regenerišu kožu, hidriraju je (prodire duboko u kožu i vezuje vodu), daju elastičnost koži, smiruju je i ublažavaju iritaciju i upale. Osim toga, savršeno je toniraju i poravnavaju kožni reljef. Normalizuju rad lojnih žlezda, izbjeljuje i zatežu pore i poboljšavaju funkciju odvodnjavanja. Na ovaj način, Shills crna maska sprečava stvaranje “crnih tačaka”, poznatijih kao mitiseri. Mitiseri nastaju onda kada koža luči previse sebuma, koji se, potom, skuplja u porama. Nije ih lako ukloniti, jer su oni, ustvari, višak loja koji se „ zapekao“ u porama i ne može da izađe.

Kako se koristi crna maska? Vrlo jednostavno. Prije stavljanja maske, dnevnu šminku je potrebno ukloniti micelarnom vodom i temeljno oprati lice proizvodima koje inače koristite. Nakon pranja, lice je potrebno dobro osušiti, a za najbolje rezultate, prije korišćenje maske, bilo bi idealno ukoliko biste naparili lice, kako bi vam se pore otvorile. Srednji sloj maske nanosi se na željenu regiju ili cijelo lice, pri tom vodeći računa da ne dođe u kontakt sa kosmatim djelovima lica. Maska je po teksturi dosta ljepljiva, poput svih peel – of maski. Nema jak miris i lako se razmazuje. Sačekajte 20 do 30 minuta kako bi se maska u potpunosti osušila i došla u kontakt sa nečistoćama na licu. Nemojte se plašiti ukoliko vam maska stegne lice, to je potpuno normalno prilikom korišćenja ovakvih maski. Kada se maska dobro osuši, ona postaje sjajna. Uklanjate je laganim pokretima, nakon čega je lice potrebno oprati mlakom vodom.

Originalna Shills crna maska je izuzetno efikasna, pa će vam već prvom aplikacijom ukloniti većinu mitisera iz korijena. Isto tako, uklanja mrtve ćelije, bubuljice i nečistoću u vrlo kratkom roku, pa će vasa koža viti glatka, sjajna i veoma čista. Osim toga, ova maska je potpuno prirodnog porijekla i zaštićena je hologramom koji garantuje kvalitet sadržaja i efikasnost. Na kraju, cijena je vrlo pristupačna, a maska stiže na vrata vašeg doma, što je svakako još jedna prednost. Sigurna sam da ćete obožavati ovaj beauty proizvod, ali svakako spriječite sebe da je stavljate svaki dan. Za najbolje rezultate, maska se koristi 2 puta nedjeljno ukoliko imate masniju kožu, a jednom nedjeljno ukoliko je vasa koža suva, što je sasvim dovoljno da riješite probleme sa mitiserima, ukoliko ih imate, ali i da u protpunosti očistite i detoksifikujete svoju kožu.