,,Leommi swimwear” je, uz zvuke trenutno aktuelnih latino numera, premijerno predstavio gostima kolekciju kupaćih kostima jarkih boja za ljeto 2017.

Zatim su se začuli dobro poznati taktovi muzike ABBA, dok su na modne daske stupili modeli koji su prikazali kreacije Bojane Jovetić za sezonu proljeće – ljeto 2017. Žuta je dominirala ovom kolekcijom, a karneri su krasili skoro svaki model. Jovetić je rekla da je ovo nova vezija kolekcije, koja je prikazana početkom aprila na Belgrade Fashion Week-u, jer kolekciju još čine bijeli teksas i prevrnuta koža. Međutim, ona je htjela da ovaj prelijepi morski ambijent upotpuni motivima i bojama.

Srpska dizajnerka Dragana Džajić, takođe se publici predstavila kolekcijom za proljeće – ljeto 2017. Otvorila ju je kreacijom sa perjem u crvenoj boji. Bile su to lepršave kreacije, od haljina, ogrtača i pantalona. Ona je rekla da su svi modeli napravljeni tako da se istakne senzualnost, ženstvenost i prefinjenost, jer joj se čini da se danas to jako gubi. “Generalno, djevojke su postale vrlo vulgarne, što ne treba, jer imamo prelijepe žene. Sigurna sam da svaka od njih samo malo ženstvenosti da pokaže, biće još ljepša”, kaže Dragana, koja naglašava da inspiraciju pronalazi u svojoj majci. Od materijala, dodaje, koristila je svilu, saten svilu i francusku čipku. To su tri stvari sa kojima će raditi i to neće mijenjati u skoroj budućnosti, jer vidi da su ljudi vrlo lijepo reagovali na te materijale.

Srpska modna dizajnerka Milica Opačić premijerno je crnogorskoj publici prikazala kolekciju za jesen – zimu 2017/18. Kako joj i sam naziv kaže (“Black”), bila je to u potpunosti crna kolekcija, u kojoj su bile prisutne kratke i duge uske haljine, pantalone i blejzeri. Ovu reviju zatvorila je slovenačka manekenka Iris Mulej. Opačić je predstavila samo dio kolekcije, koji će kasnije razraditi. Zbog mora i ambijenta donijela je većinu haljina, tako da joj ostaje rad na ostalim odjevnim komadima, kao što su kaputi i bluze. Kolekcija je večernja, a inspiracija su joj bile osamdesete godine, zbog naglašenih ramena ikosih formi. “Trudili smo se da pokažemo da u jednoj boji može kolekcija da izgleda toliko zanimljivo, zbog samih krojeva i različitosti u materijalima”, istakla je Opačić.

“Utisci su fenomenalni zato što je ovo nešto novo kada su u pitanju modni događaji u Crnoj Gori. Nije bilo lako nivelisati ovaj teren, ovaj pijesak. Prilagodili smo se ambijentu u kakvom je revija održana ali mislim da je cjelokupan utisak na kraju sjajan”, rekla je nakon revija jedna od vlasnica agencije ,,Mondaine models”, Danijela Mujović. Programom je bilo predviđeno da kolekciju predstavi i Biljana Tipsarević, ali je ona, kako je kazala Mujović, u zadnji čas otkazala. Ona je dodala da se nekada dešava da se u posljednjem momentu kocke ,,ne poslože”. “Večeras niko nije osjetio nedostatak revije Biljane Tipsarević. Svi su uživali”, zaključuje Mujović.

* Veliko hvala fotografima revije, Jovani & Đorđu (IG: jovanadjordjephoto), na ustupljenim fotografijama.