Harry Winston, osnivač istoimene juvelirske kuće, bio je biznismen izuzetne intuicije i posvećeni filantrop, postavio je standarde u izradi finog nakita i satova. Za života je bio poznat i kao “Kralj dijamanata” i “Juvelir zvijezda”, svojim je inovativnim dizajnom uveliko uticao na revoluciju u izradi nakita i donio bezvremensku estetiku, koja i dan – dan inspiriše. Ljudi! Drama! Romansa! Drago kamenje! Uzbuđenje! Šta još možete poželjeti? Kao dio glamuroznog svijeta Hollywooda, Harry Winston je imao sve to, Hollywood je bio “sredstvo” za prenošenje uzbuđenja i glamura nakita široj publici, a njegovi savršeni komadi dijamanata bili su dio nezaboravnih televizijskih i filmskih ostvarenja. Na ovaj način, podijelio je magiju Hollywooda sa generacijama koje su dolazile. Na tome mu možemo zahvaliti, i slaviti individualnu ljepotu svakog kamena, ali i stil svake žene koja ga je nosila.

TOTAL LOOK

Izjava Harry Winston-a iz naslova posta svakako je jedna od inspirativnijih koju bi trebalo imati na umu kao inspiraciju. Nemojte se plašiti ako ljudi oko vas “blenu”, rečeno uličnim rečnikom, zato što izgledate previše čudno ili “previše New York” za vaš mali grad. Ako nosite nešto što je upečatljivo, gledaće svakako, ako ništa drugo, ono iz dosade. Pa, zašto onda ne obući nešto što bi i oni rado nosili, pod uslovom da imaju petlje za to? Nema nikakvog razloga! Zato zadržite pažnju njihovih pogleda i uvijek izgledajte fenomenalno! Upravo u tome i leži ljepota toga što ste drugačiji i svoji, prigrlite je i uživajte u njoj! Uživajte u ljetnjim danima koji su pred vama i radite sve ono što vas usrećuje, ne mareći o tome šta će drugi reći ili kakve će biti njihove reakcije. Važni ste samo vi, vaše unutrašnje zadovoljstvo i mir! Ja vam želim ispunjene dane, puno ljubavi i zadovoljstva, ali i cvjetnih dezena, kakve ću vam prikazati u ovom postu, uz obećanje da se čitamo opet uskoro!

IZDVOJENI KOMADI

Ako postoji jedna ključna stvar koju biste trebale imati u svom ljetnjem ormaru, onda su to cvjetne haljine. Ljetnje haljine sa cvjetnim dezenom su toliko cool i opuštene da su odavno postale pravi hit. Nećete pogriješiti bilo kakav kroj da odaberete, jer ove haljine su lagane, lepršave, i kao da vas grle i plešu oko vas, a dobra strana je i to to ste u tren oka u potpunosti obučene, a da se ne morate baviti komplikovanim kombinacijama. Gledajući kolekcije sa cvjetnim motivima čini mi se kao da su i sami modeli procvjetali, pokazujući kolekcije koja će se ovog ljeta nositi širom svijeta. Ove haljine pune su svježine, odišu vedrinom i sve dame rado ih nose, jer su savršen izbor za tople dane ispunjene romantikom i ženstvenošću. Uz interesantne “najlon” čizmice otvorenih prstiju i zanimljive aksesoare, sigurno ćete privući brojne poglede!

DETALJI

SLIČNI KOMADI

Zasluga za fenomenalnu frizuru i šminku pripada Bojani i Nadi, fenomenalnim djevojkama iz tima divnog prijatelja Vlada (IG: vladobeautybar), pa im, ovom prilikom, želim iskazati veliku zahvalnost za učešće u realizaciji ovog posta.