Modna priča Bloom Fashion / by NM nastala je u Mostaru prije 6 mjeseci. Ovaj modni brend za kratko vrijeme postigao je iznenađujuće brz uspijeh i osvojio simpatije mnogih dama. Upečatljive kreacije odišu jedinstvenom kreativnošću i ženstvenošću. “Pri odabiru naših materijala uvijek gledamo da su udobni, elastični i nosivi u više prilika. Haljine ‘Bloom Fashion’ namijenjene su svim ženama koje vole dobro izgledati, koje imaju hrabrosti eksperimentirati i nositi odjeću sa stavom”, kažu mlade dizajnerke Ninela Memić i Merima Tanović, koje stoje iza ovog brenda. Dodaju da je u ovom poslu najvažnije slušati svoj instikt i imati samopouzdanje, vjerovati u sebe i vrijednost vlastitog vremena truda i rada. Smatraju da je tajna uspjeha posvećenost i predanost uz neprestani rad.

Ninela kaže da je moda njena velika ljubav, tako da ideja nikada ne nedostaje. Ponekad ima i previše ideja, pa ne stiže realizovati baš svaku. “Volimo izazove, tako da svakodnevno eksperimentiramo. Svakodnevna motivacija su nam sve divne žene koje nose našu odjeću. Divan je osjećaj kada vidite da se neko osjeća lijepo u nečemu što ste vi napravili i da to nosi sa samopouzdanjem. Mislim da nema ljepše motivacije od toga. Naše kreacije su upečatljive i po mnogo čemu prepoznatljive. Smatram da je u ovom poslu najvažnije biti originalan, kreativan i zanimljiv ljudima, ali i ostati dosljedan sebi i svojoj vlastitoj intuiciji, raditi ono što volite i ne opterećivati se rezultatima. A uspjeh će doći sam po sebi, jer dobar rad se prepoznaje i nagrađuje”, rekla nam je ona.

Trenutno su bazirani na online prodaji, a djevojke nih mogu kontaktirati putem Facebook stranice ili Instagram profila. Za kolekciju su u starom gradu “Počitelj” odrađene i fotografije. Zaštitno lice kolekcije je Nejla Obradović, a za fotografiju je bila zadužena Nađa Pandur.