Prva je svoje kreacije u prelijepom ambijentu ispred katedrale Svetog Tripuna predstavila Milena Đurđić. Bili su tu kombinezon, plašt, haljine, od kojih je posljednjom oduševila publiku. Manekenke su, uz njene modele, u ruci nosile šal na kojem se vidjela ljepota dobrotske čipke.

 

Specifičnost dobrotske čipke vidjela se i u kreacijama Tijane Todorović koja je za ovu priliku odabrala haljine, plašt, kombinezon, šorts i jaknu sa, pored bijelih, crvenim i crnim šarama, te narukvicu rađenu od tog materijala.

 

Boris Ćalić kroz jednostavnost i detalje iskazao je potencijal dobrotske čipke. Skroz bijela kolekcija uključivala je pantalone, haljine i šorts.

 

Uslijedilo je zbirno predstavljanje kolekcija Verice Rakočević, koja je otvorila prvu smotru mode u Kotoru 1998. godine. Verica Rakoćević odlučila se za lepršavost, karnere i većinom žutu boju u predstavljanju svojih pet kreacija. Iskoristila je i hit sezone, cipele s krznom, koje su dopunjavale modele. Reviju je iz prvog reda pratio njen suprug Veljko Kuzmančević.

* Veliko hvala fotografu Krstu Vuloviću, od koga smo preuzeli fotografije.