“Narodna knjiga” osnovana je 2002. godine. Početak rada se zasnivao na distribuciji i prodaji knjiga, a kako se tržište mijenjalo i uzevši u obzir zahtjeve i zadovoljstvo kupaca, počinje da se bavi i izdavaštvom. Za deceniju postojanja ova kuća objavila je više od 200 naslova. U njihovim maloprodajnim objektima u Podgorici (ulica Novaka Miloševa 12 – 069 341 669, TC Bazar – 067 281 821 i TC City Mall – 068 025 535) i Nikšiću (TC Laković – 069 341 608), možete naći najveći izbor svih izdavačkih kuća: Vulkan, Laguna, Dereta, Paideia, Geopoetika, Pčelica i mnogih drugih. Takođe, važno je napomenuti da je “Narodna knjiga” izdavač školskih lektira, a isto tako u njihovim knjižarama možete naći kompletan školski pribor, kao i udžbenike, torbe, sveske i sve što je neophodno za početak jedne školske godine. Posjetioci su sajmova, kako kod nas, tako i u okruženju. Posjetite ih u njihovim gore pomenutim objektima, gdje će vas uslužiti ljubazno osoblje “Narodne knjige”.

U nastavku vam donosimo top 5 aktuelnih naslova “Narodne knjige”:

1. Darsi Čan – “Od suza biseri”

Dok stanovnici Mil Rivera vode spokojan život, u njemu mirno spava strogo čuvana tajna. Dugih šezdeset godina u bijeloj mermernoj vili živi usamljena udovica Meri Mekalister. Dok kroz prozor spavaće sobe gleda na usnuli grad, na duši i tijelu ljubomorno skriva gorke ožiljke, kao jedinu uspomenu na svog supruga. Nove gradske pridošlice radoznalo vrebaju trenutak da otkriju ko je starica koja void tako tih i povučen život. Jedina nit koja Meri veže sa spoljnim svijetom jeste stari, odani sveštenik. Osim čudne navike da krade kašike, on čuva još neke duboke tajne, koje će, kada ugledaju svjetlost dana, promijeniti živote mnogih. Da li je on ustvari jedini koji Meri iskreno poznaje? I zašto je mnogi nijesu nikada vidjeli, niti će ikada uspjeti?

2. Megi O’Farel – “Mora da je ovo to mjesto”

Odvažan novi roman nagrađivane autorke bestselera prelazi vremenske zone i kontinente ne bi li nam otkrio nevjerovatan portret braka. Upoznajte Danijela Salivana, muškarca sa komplikovanim životom. Njujorčanina koji živi u divljini u Irskoj. Ima djecu u Kaliforniji koju nikad ne viđa, oca u Bruklinu kog prezire i suprugu Klodet, povučenu bivšu filmsku zvijezdu koja je spremna da puca u svakog ko priđe njihovoj kući. Takođe, on će upravo saznati nešto o ženi sa kojom je izgubio kontakt prije dvadeset godina, a to otkriće će ga odvesti daleko od supruge i doma. Hoće li ljubav prema Klodet biti dovoljna da ga vrati?

3. Mark Levi – “Ona i on”

Mark Levi, autor najčitanijih savremenih francuskih romana na svijetu, poklanja nam neodoljivu priču o poznatoj glumici koja se skriva u Parizu i piscu koji je u potrazi za inspiracijom. Znali su da će njihov odnos biti komplikovan. Može li u Gradu svjetlosti njihovo prijateljstvo prerasti u nešto više od toga? Ova romantična komedija je i roman o usamljenosti urbane generacije. Kako i sam autor kaže, usamljeni smo jer ne uspijevamo da se oslobodimo sopstvenog oklopa, slike koju sami stvaramo o sebi. “U pozadini ove romantične komedije Levi nam predstavlja divnu galeriju likova i ruga se filmskoj industriji i izdavaštvu. Ne, Mark Levi nije Hemingvej, niti je to ikad tvrdio, ali sigurno je da umije da ispriča dobru priču i usreći hiljade čitalaca” – Le Figaro.

4. Gijom Muso – “Stan u Parizu”

U Parizu se nalazi jedan atelje, skriven u dnu ulice obrasle zelenilom, previse savršen da među svojim zidovima ne krije poneku tajnu. Madlin ga je iznajmila da bi uživala u samoći i pronašla malo mira nakon ljubavne krize i niza neriješenih slučajeva. Usled nesporazuma, ovoj mladoj londonskoj policajki pridružuje se Gaspar, pisac i mizantrop, koji je doputovao u Pariz da bi pisao u tišini. Tako su sada ove dvije usamljene i nemirne duše prinuđene da nekoliko dana žive pod istim krovom. Atelje je pripadao slavnom slikaru Šonu Lorencu i još odiše njegovom strašću prema bojama i igri svjetlosti. Skrhan zbog gubitka sina, Lorenc je umro ostavivši za sobom tri slike, koje se vode kao nestale. Fascinirani njegovom genijalnošću i zaintrigirani njegovom tužnom sudbinom, Madlin i Gaspar odlučuju da udruže snage kako bi pronašli izgubljene slike i pronikli u Lorencove tajne. Ipak, moraće da se suoče sa sopstvenim demonima, u uzbudljivoj istrazi koja će ih zauvijek promijeniti.

5. Ju Nesbe – “Žeđ”

Žena je pronađena mrtva poslije sastanka ugovorenog preko internet. Tragovi na njenom tijelu upozoravaju policiju da ima posla s naročito svirepim ubicom. Pod pritiskom štampe da ubica bude što prije uhvaćen, vrh policije uviđa da je tom zadatku dorastao samo jedan čovjek. Međutim, Hari Hule nije voljan da se vrati tamo gdje je sve izgubio. Bar dok ne posumnja da novo ubistvo može biti povezano sa jednom njegovom starom, neuspjelom istragom. Kad bude otkrivena sledeća žrtva, Hari mora da stavi na kocku sve ne bi li uhvatio onog jedinog koji se izvukao. “Dok Hari privatno teži harmoničnom i mirnom životu, Hule policajac i lovac na ubice nema mira. Onaj jedan koji mu je umakao još je na slobodi. S jedne strane, Harijeva dužnost prema malom krugu najbližih sukobljava se sa policajčevom dužnosti prema cijelom društvu. S druge, potraga za ubicom prerasta u potragu za onim što je najintimnije, najdublje u čovjeku” – Ju Nesbe, o motivima glavnog junaka u novom romanu.