Kako sam tokom ljeta na svojoj kosi isprobala različite promjene boje, koje su, između ostalog, zahtijevale i blajhanje, odlučila sam se da isprobam novi Fibre Force tretman za oštećenu kosu, kako bih joj vratila mekoću i sjaj. Zahvaljujući patentiranoj „bond“ tehnologiji povezivanja, Bona Cure Fibre Force bori se protiv beživotne i neposlušne kose, koja je rezultat brojnih oštećenja, kao što su agresivni hemijski procesi, toplota i UV zračenje, na način da pruža dubinsku njegu i ojačava svaku vlas kose. Nova tehnologija pomaže da se dubinski rekonstruišu vlakna unutar strukture svake vlasi, čime se ojačava unutrašnja strukutra kose. Rezultat takve njege je prekrasna kosa, puna elastičnosti, kosa zdravog i prirodnog izgleda. BC Fibre Force tretman počinje procesom ojačavanja kose u salonu, koji možete dopuniti BC Fibre Force paketom za kućnu njegu, kojim svaki klijent održava rezultate iz salona i kod kuće. Naši prijatelji i saradnici iz Vlado Beauty Bar-a (The Capital Plaza, Podgorica i Porto Montenegro, Tivat) prate sve svjetske trendove, pa su u svoju ponudu uvrstili i ovaj Schwarzkopf Professional tretman. Upravo zahvaljujući njima, svi Schwarzkopf Professional proizvodi dostupni su i na našem tržištu i možete ih pronaći u slobodnoj prodaji u njihovim frizerskim salonima, koji i inače uz svoje frizerske usluge omogućavaju kupovinu različitih proizvoda za njegu kose.

 

Fibre Force režim osnaživanja kose počinje u salonu, i to ekskluzivnom uslugom prilikom koje se koriste sljedeći proizvodi: Fibre Force Bonding maska, Fibre Force Bond Connector infuzija i Fibre Force Fortifying šampon. Kombinovana upotreba ova tri proizvoda otključava snažnu uslugu povezivanja veza u strukturi kose, koja stvara disulfidne veze i tako popunjava oštećenja u strukturi i osnažuje kosu. Osim obnove strukture kose, stvara se i zaštitni sloj na površini kose, koji zatvara spoljnju površinu kose i zaključava aktivne sastojke unutar strukture kose, osiguravajući dugotrajne rezultate. Konstantna upotreba Fibre Force kućnog režima njege može obnoviti pretjerano tretiranu kosu, produžiti salonske rezultate do 24 pranja, ali i osigurati superiornu otpornost na pucanje kose, prirodnu mekoću, sjaj i elastičnost. Uz Fibre Force, novu dimenziju obnove kose, klijenti mogu imati njegovanu kosu kakvu su oduvijek sanjali, ujedno dajući frizerima šansu da se pozicioniraju kao konsultanti za ljepotu. Nova linija njege kose rekonstruiše čak i najoštećeniju kosu, jača je i vraća u njeno prvobitno prirodno stanje.

 

Potpuna Fibre Force salonska “bond” usluga povezivanja sastoji se od maske, ampule (connector infuzija), šampona i regeneratora u spreju. Tretman počinje tako što se Fibre Force maska, koja pruža dugotrajnu obnovu strukutre kose uz očuvanje integriteta i kvalitete kose, miješa sa connector infuzijom u ampuli. Ova mješavina se nanosi prije šampona i stoji na kosi 15 do 20 minuta, a kako ampula posjeduje visoko učinkovitu koncentraciju „bond“ tehnologije povezivanja, ona pruža trenutnu i dugotrajnu obnovu strukture kose, uz očuvanje integriteta i kvalitete kose. Nakon što kombinacija maske i ampule odstoji na kosi, ispira se šamponom iz Fibre Force linije. Kombinacija njegujućih sastojka unutar ovog šampona bez sulfata nježno čisti i obnavlja pretjerano tretiranu kosu. Prožet „bond“ tehnologijom povezivanja, ovaj šampon osnažuje vlakna kose te savršeno zatvara spoljnu površinu kose. Za sami kraj tretmana tu je Fibre Force Forifying Primer, odnosno regenerator u spreju. Ovaj regenerator se ne ispira i trenutno obnavlja kosu. Osnažuje vlakna kose, pruža dodatan sjaj i savršeno zatvara spoljnu površinu kose i štiti je od toplote alata za stilizovanje. Tretman možete raditi najviše do 2 puta mjesečno, ukoliko je vaša kosa pretjerano oštećena.

 

U Vlado Beauty Bar-u je, do 01. oktobra, aktuelna i specijalna ponuda, u okviru koje dobijate: ombre, pramenove ili balayage po želji, farbanje korijena, šišanje, feniranje i fantastični Fibre Force tretman. Ovdje ćete dobiti perfektnu frizuru uz ruke njihovih profesionalaca, zato ih posjetite i izađite iz sivila svakodnevice sa savršenom kosom!