Sothys je vodeća francuska profesionalna kozmetička kuća, koja vrhunskim kvalitetom svojim proizvoda i stalnim inovacijama pravi jasnu razliku u odnosu na druge brendove. Sothys daje profesionalni odgovor za svaki individualni problem, jer vaša koža zaslužuje najbolju moguću njegu. U cilju maksimalne efikasnosti tretmana, Sothys je kreirao Digi – Esthetique metod, kombinujući pritisak, masažu i drenažu. Digi – Esthetique je idealan put ka dobrostanju i ravnoteži duha i tijela. Odvešće vas u stanje duboke relaksacije i revitalizacije organizma, u cilju povećanja životne energije i boljeg prihvatanja visoo aktivnih Sothys proizvoda. Sothys je jedan od prvih profesionalnih brendova, osnovan davne 1946. godine, koji preporučuju profesionalci u institutima i spa centrima širom svijeta (110 zemalja i preko 15000 salona ljepote). Sothys je kreirao linije za svaki tip kože i određene problem: linija za konturu oka, linija za masnu kožu, linija za osjetljivu kožu, za kožu sa kapilarima, beauty garden organic linija, anti – age collagen hyaluronique, trodimenzionalna hidratacija, secret de Sothys prestižna linija, linija za tijelo – body escape i profesionalna make – up linija.

 

Kako bi Vaša koža što duže ostala lijepa i njegovana, estetic studio “Aleksandra” (Žrtava fašizma 38, B lamela, Budva; IG: esteticstudio_aleksandra) uspješno primjenjuje i svojim klijentima nudi različite Sothys tretmane lica. Tretmani lica podrazumijevaju široku paletu preparata za njegu različitih tipova i stanja kože, a tretira se lice, vrat i dekolte. Informacije i besplatne konsultacije možete zakazati i putem telefona (067-866-585), a mi vam u ovom postu donosimo top 5 Sothys tretmana lica iz ponude estetic studia “Aleksandra”.

 

1. Ekskluzivni Seasonal tretman

Sothys Seasonal tretman je tretman sa dodatkom kiseonika i voćnim notama mandarine i patuljaste narandže, koji će osigurati vašoj koži prijeko potrebnu njegu kao kvalitetnu pripremu za zimske dane. Sezonski tretman je mix hronobiologije s gurmanskim ukusima citrusa koji će otkriti istinski sjaj vaše kože. Tretman je prava infuzija za vašu kožu jer sadrži kiseonik u kombinaciji s koktelom minerala koji će osigurati koži potreban oporavak nakon ljetnjih dana. Pogodan je za sve tipove kože, a sastoji se od pilinga, duo maske i opuštajuće masaže za revitalizaciju, obnovu i blistavost kože. Još nije kasno da pripremite svoju kožu za predstojeću sezonu sa Sothys Seasonal tretmanom lica.

 

2. Collagene hyaluronique ™ anti – age tretman

Sothys collagene hyaluronique ™ je intenzivni anti-aging tretman. Ovo je Sothysov  prvi  tretman napravljen za intenzivni anti-aging koji odgovara stvarnom starosti vaše kože. Prema stručnoj dijagnozi vaš kozmetičar određuje starosni nivo vaših bora. Profesionalni tretman kombinacijom ekskluzivne tehnologije i primjenom manualnih metoda osigurava izvrsne rezultate i dugotrajnu učinkovitost u borbi protiv bora. Collagène Hyaluronique ™  je specifičan  i učinkovit antiaging tretman, za sjajnu kožu mladenačkog izgleda. Ciljani  učinak  je odgovor na rešavanje problema bora. Nakon 3 tretmana dolazi do zaglađivanja čak  42% tretiranih bora. U istraživanju sprovedenom  na  preko 4o osoba koje su odradile 3 tretmana, 90% njih je izjavilo da su se smanjili znakovi starenja i da im koža izgleda barem 4 godine mlađa.

 

3. Hydradvance tretman za hidrataciju

Osjećate li da je vaša koža zategnuta i dehidrirana, preporučujemo vam Hydradvance tretman lica. Hydradvance tretman lica je tretman dubinske i intenzivne hidratacije koji vašu kožu ostavlja nahranjenom i podatnom. Hidratacija je jedna od stvarnih potreba koju vašu koža pokušava zadovoljiti. Ovaj intenzivno hidratantni tretman stimuliše prirodnu kontrolu  funkcije ovlaživanja kože. Neposrednim i kontinuiranim djelovanjem hijalurona Hydradvance tretman lica nudi sjajno rješenje stimulisanja prirodne sposobnosti kože da duže zadržava vlagu. Hydradvance tretman lica vlaži sve slojeve kože, regeneriše je, zaglađuje i rebalansira. Ključni sastojci ovog tretmana su mekani i kremasti tapioka piling te maska na bazi  hidratantnog nektara koji hrane vašu kožu i čine je zdravijom. Ovim tretmanom sitne linije i bore su stvar prošlosti! Glavni sastojak tretmana je ekskluzivni, patentirani aktivni sastojak, Boletus 1055 ekstrakta™.  On trenutno vlaži, obnavlja, popunjava i zaglađuje neravnine na koži i djeluje kao antioksidans. Nakon samo jednog tretmana, hidratacija kože povećana je za 34%, dok je 80% osoba koje su isprobale tretman smatralo da je njihova koža izgledala mlađe već nakon prvog tretmana. Tretman je pojačan ekskluzivnim tehnikama Digi-Esthétique modeling masaže.

 

4. Flash beaute stručni tretman

Ovo je ekspresan stručni tretman, oblikovan tako da djeluje trenutno, primjeren za sve vrste koža. Sadrži stabilizovani vitamin C, eterična ulja mandarine i limuna, kompleks vitamina (A,B1,B2,B5,B6,H,PP,F), aminokiseline i biljna ulja. Ovaj tretman poboljšava ćelijski metabolizam, daje koži zdravi sjaj, optimalnu količinu kiseonika koja joj je potrebna, te elastičnost i čvrstoću. Iz ljeta svi iziđemo osiromašeni vitaminima, pa smo nekako usporeni, pa nam je koža opuštenija, pa smo si nekako sivkasti, pa… A sve je najočitije baš na licu. Ali ne paničite! Kao što možemo popraviti izgled bilo kog dijela tijela, moguće je učvrstiti i kožu lica. Ako ste zahtjevni u pogledu vlastitog izgleda, ako želite da bude dobar i mladenački, ako ste svjesni da o njemu poprilično zavisi uspjeh i u poslovnom i u privatnom životu, svakako ćete poraditi na svježini i glatkoći Vašeg lica. Flash beaute tetmanom vraća koži zdravi sjaj, uklanja sitne nedostatke na licu i umor kože od ljetnjih dana, pojačava joj elastičnost i štiti je od slobodnih radikala. Šezdesetominutni tretman sastoji se od čišćenja i njege koja se sprovodi pod mirisnom parom vapazona Sothys kozmetičkim preparatima: odstranjivač šminke, biološki peeling, adekvatna krema, eterična ulja limuna i mandarine, mandarinina maska za modeliranje, koncentrat narandže, a sve se završava vitaminskim koktelom.

 

5. Correcting tretman za nepravilnosti

Correcting tretman nudi profesionalnu njega za korekciju estetskih nedostataka kože sklone nepravilnostima – pojačanom lučenju sebuma, aknama i ožiljcima nakon akni. Tretman ljušti površinski sloj mrtvih ćelija i odstranjuje nečistoće nakupljene u porama, reguliše lučenje sebuma, usporava proces orožnjavanja pa time smanjuje mogućnost nastanka novih upalnih promjena, sužava pore i ima antiseptički učinak. Redovnom njegom, prema potrebi i preporuci, lučenje masnoće se reguliše, koža postaje blistava i zaglađenija, a ten ujednačeniji. Ova terapija uklanja probleme masne i nečiste kože. Reguliše rad žlijezda lojnica, umiruje kožu i sprečava nastajanje upalnih procesa zahvaljujući kompleksu eteričnih ulja (lavanda, čempres, kamilica), ekstraktu perunike i sladića, cinka, vitamina A i ljekovitim lišajevima.