Ukoliko volite vjenčanja i divite se i onim najmanjim detaljima, vjerujemo da će vam se dopasti ideja da svoje čaše za venčanje učinite malo interesantnijim. Čaše su nešto što će često biti uz vas na dan vjenčanja pa možete i njih dotjerati i vjerujte da ćete se osjećati kao prave princeze. Sve više se kod nas provlači trend dekorisanja čaša za mladence. One su uglavnom vinske ili čaše za šampanjac. Dotjerivanjem njihove spoljašnjosti možete postići zanimljiv efekat, ali ne treba pretjerivati sa detaljima. Uklopite ih u stil koji će već biti prisutan na vašem vjenčanju. Možete ih ukrasiti sitnim šljokicama, obmotati mašnom ili čak staviti vaše inicijale na njih. Čaše su same po sebi već dovoljno elegantne, ali adekvatnim dekorisanjem uspjećete da postignete odličan efekat, a prednost je to što ćete uvijek znati koja je vaša čaša.

Radionica “Tanjine rukotvorine” (facebook stranica – https://www.facebook.com/arthouse.tanja/), između ostalog, bavi se ukrašavanjem čaša, a mi vam u našem novom top 5 postu donosimo kreativne predloge ove radionice za dekoraciju čaša za mladence.

1. Oslikane čaše

Ukrasne čaše su vrlo dekorativan detalj koji se radi tehnikom oslikavanja stakla. Mogu biti oslikane za vjenčanje ili neku drugu svečanu priliku kao što su slave, Nova Godina, Božić i slično. Na njima možete izraziti svoju kreativnost oslikavajući i čaše koje ćete svakodnevno koristiti ili pak nekome pokloniti.

2. Vintage čaše sa čipkom

Klasični materijal ukrašavanja na vintage venčanjima i proslavama je zasigurno čipka. Čaše možete uljepšati čipkom i drugim detaljima, bilo da su čaše mladenaca ili čaše za sve goste.

3. Oslikane + ukrašene čaše

Još jedna ideja za ukrašavanje čaša je kombinovanje ukrasa kao što su oslikani detalji i perlice ili biseri.

4. Čaša za nju i njega

Vaše mladenačke čaše možete “obući” uz pomoć glitera, boja, mašni i tkanina, kao što je saten.

5. Raskošnije ukrašene čaše

Čaše za vašu svadbu ili veselje mogu biti raskošnije i bogatije ukrašene, npr. cvjetićima, kanapom, resama i sl.