Prve na palubu scenografskog broda stupile su manekenke u kreacijama gošće iz Rusije Natalije Poluektove. ,,Natalia Poluektova made in Russia”, pisalo je na ekranu, sa crvenom krunom na ,,i”. Upravo to je prikazala u deset svojih kreacija. Moderan stil, prljavoroze, pink, oker, zlatne haljine od čipke i svile sa prelijepim ručno rađenim detaljima. Među manekenkama bila je i Miss diamond of Russia.

 

Nakon nje, svoje kreacije udruženim snagama predstavili su Dubrovčanka Džemila Dilberović, vlasnica brenda ,,Lella design” i dizajner unikatnih torbi, Nijaz Kovač, vlasnik brenda ,,Diaz Kova”. Jedinstvene torbe u obliku mosta, dirki klavira, sa cvjetovima ili nekom od ostalih mnogobrojnih Kovačevih inovativnih tehnika savršeno su se uklopile uz 12 divnih unikatnih svečanih haljina sa ručno rađenim detaljima. Kolekcija “Lella design” je ženstvena, otmena, glamurozna, prilagođena je za svečane prilike, vjenčanja. Materijali su posebni, svaka odjevna kombinacija je prilagođena modelu. Dominira zlatna boja. “Svaka haljina je rađena sa ljubavlju. U nju je utkano toliko vremena. Za svaku ženu se može prilagoditi da se u njoj osjeća baš kao prava diva”, kazala je Dilberović

A onda je uslijedio ,,Back to black”, kako je naziv kolekcije crnogorskog kreatora Lazara Ilića. U jednostavnosti je čar, kao da se Ilić vodio tom filozofijom. Crna je bila sve samo ne mračna. Radi se o kolekciji za jaku, odvažnu ženu. Elegatnost je dopunjavana detaljima – crnim čizmama preko koljena, pozlaćenim narukvicama, pojasevima od kože i metala, čipkom i ručnim radom. Tri modela od krzna bila su u tamno ljubičastoj boji, a jedan od 12 modela, koliko ih je prikazano, nosila je zaštitno lice ove manifestacije Kledija Hadžaja. “Jako sam zadovoljan kako je izgledala scenografija. Jedno veliko bravo za sve ljude iz organizacije. Imali smo sjajne modele, sjajne organizatore i ja se iskreno nadam da će ovo iz godine u godinu da bude sve veći događaj, da će biti tradicija koja će trajati i trajati”, rekao je Ilić.

Prvo izdanje ,,Ulcinj International Fashion Nights”-a zatvorio je turski brend ,,Matrons dresses” sa 12 predivnih kreacija na kojima se isticao ručan rad. Na svečanim haljinama smjenjivala se raznovrsna paleta boja, od plave, bež, braon, crne, roze, crvene do zelene.

 

Jedna od osnivačica manifestacije i PR menadžerka Bojana Jelić nije krila zadovoljstvo učinjenim. “Ja sam jako zadovoljna i kao organizatorka i kao PR. Ovo je veliki pomak za Ulcinj. Zaista mislim da smo ga, na neki način, oživjeli u modnom smislu, a upravo nam je cilj bio da kroz svoje događaje Montenegro events podstakne turističku ponudu Ulcinja i da se prezentuje da ovaj grad ima veliki potencijal. Mislim da smo se potrudili oko scenografije, veliki broj dizajnera nam se odazvao. Dobili smo komplimente da imamo savršenu organizaciju. Smatram da smo pravi tim koji može da napravi velike korake, ne samo za Ulcinj nego za cijelu Crnu Goru”, rekla je ona. Pokrovitelji manifestacije bili su Opština Ulcinj i TO Ulcinj.

* Veliko hvala fotografu Borisu Šekularcu (MNE Magazin)