Sve više poznatih djevojaka u zadnje vrijeme plijeni pažnju svojim noktima. Za to nisu zaslužni lijepi lakovi nego novi trendi način oblikovanja nokta koji nosi naziv stiletto. Ah, taj opasni stiletto! Tako dobro izgleda! Ali, mogu da ga nose samo ili izuzetno hrabre žene ili one kojima to dozvoljava posao. Moja prva reakcija kada sam vidjela nokte stiletto oblika je bila: “Kako neko može funkcionisati sa ovim?” Nail art je prekrasan, ali, zar ovo nijesu “malo” predugački nokti? Čak ni da 24 sata dnevno ne radim ništa s rukama, nijesam mogla ni pomisliti na takve nokte. Sve dok ih nijesam uradila, i to kod divnih Tanje i Anje, u Vlado Beauty Bar-u, koji od nedavno, svojim klijentima pruža i ovu vrstu usluge.

 

Stiletto nokti podrazumijevaju zaobljen vrh nokatne ploče, ili skroz špicaste vrhove noktiju. Ovakve nokte obično prate vesele, jarke boje, sa puno detalja, akrilnih ukrasa i nail-art. Ovakav izgled noktiju postao je hit proteklih godina, i još uvek su aktuelni i u svijetu, a i kod nas. Postoje različite verzije stiletta: manje, veće, špicastije, zaobljenije, špicevi pod različitim uglovima. Mogućnosti su bezbrojne. Što su duži, to su efektniji, pa će vašem izgledu dati jedinstven pečat. Nadogradnjom stiletto noktiju možete biti sigurne da će vaš styling biti uvijek primijećen. Stiletto nokte karakteriše dužina koja je veća nego kod običnih noktiju, a ka vrhu se sve više sužavaju. Vrh može biti blago zaobljen ili skroz špicast, tako da skoro liči kandžama. Dužinu birate vi, a može biti od ekstremno dugih do skroz kratkih, skoro bademastih. Za jači efekat možete koristiti tamnije lakove, dok se diskretnije varijante rade u nježnim bojama. Vrlo su elegantni sa šljokicama i cirkonima, a uz upotrebu posebnih tehnika slikanja i bojanja, mogu biti prava mala umjetnička djela. Ja sam, naravno, isprobala više varijanti “u jednom”.

 

Stiletto nokti vode porijeklo iz Rusije, a pored toga što su izuzetno upečatljivi, njihova izrada je komplikovanija od izrade običnih noktiju i zahtijevaju veću odvažnost dame koja ih nosi. Izlivaju se gelom, vrlo precizno, uz upotrebu specijalnih kalupa i šablona, pa je potreban daleko viši nivo uvježbanosti i strpljenja onoga ko ih izrađuje, u odnosu na izradu običnih noktiju. Samim tim, i vi morate biti strpljive i izdvojiti par sati za ove nokte, jer i njihova izrada traje duže u odnosu na obične. Tehnika se zove stiletto jer sam oblik nokta podsjeća na dug nož tankog sječiva. Idealni su za vizuelno izduživasnje kratkih prstiju, a šaci daju prefinjen i elegantan izgled. Uz adekvatan nakit, vaši stiletto nokti izgledaće savršeno. Stiletto nokti traju jednako kao i ostali nadograđeni nokti, otprilike do mjesec dana. Iako je ovo prvi put da sam nadogradila nokte, skoro da mi nijesu otežali obavljanje svakodnevnih aktivnosti, osim što malo sporije kucam na tastaturi kompjutera. Sve ostale aktivnosti obavljam uobičajeno.

 

Ukoliko vam se sviđaju stiletto nokti, osmislite svoj poseban izgled, nađite temu kojoj želite da vaši nokti odgovore ili razmotrite neki od predloga profesionalnog kozmetičara kako da uklopite svoje stiletto nokte uz izgled koji planirate za neku posebnu priliku ili uz vaš svakodnevni look. Ovi nokti više nijesu privilegija poznatih ličnosti, dostupni su i vama, u salonu “Vlado Beauty Bar”, u The Capital Plaza centru.

Fotografija: Nikola Radović