Kišna kabanica je ove sezone dobila potpuno novo ruho, prilagodila se trendovima i na velika vrata ušla u svakodnevnu upotrebu. Ona više nije samo gumena zaštita od kiše. Kabanica je postala modni izraz koji vam omogućava da izgledate lijepo čak i kada vam vremenske prilike to ne dozvoljavaju. A velika imena modnog dizajna, poput Dolce & Gabbana i Burberry su se prihvatili izazova uljepšavanja kabanice. Sjaj, krojevi i boje su prošetali ove sezone modnim pistama i brzinom svjetlosti dizajnirane kabanice su pronašle put i do potrošača. Od onih elegantnih, preko ekstravagantnih i šik, do urbanih i modernih, među kojima ćete sigurno pronaći makar jedan primjerak koji biste rado nosili.

Kabanica: Arhum Design

Haljina: Still Couture

Ruksak: iBlues

 

U zavisnosti od materijala koji se koristi za izradu i vizuelni identitet kabanice se mijenja. Važno je da ne propušta vodu, a mat boje daju ovom odjevnom predmetu dozu vrhunske elegancije. Većina njih dozvoljava nošenje preko kaputa ili mantila, međutim izrađuju se sa i bez postave pa kabanica može da bude i jedini čuvar vaših ramena. Moj favorit je providna kabanica, koja je uzela maha širom modnih pista, a samim tim ubrzo se prebacila i na ulice. Mnoge modne marke su se priključile ovom trendu, od onih svima dostupnih, pa do prestižnih i skupljih. To znači da će za svakog biti barem po jedna providna kabanica do koje se može bez problema doći. Obzirom da su prozirni materijali i čipke u modi već nekoliko sezona, logično je da se ovaj trend prebacio i na zaboravljeni komad odjeće kao što je kabanica. Zahvaljujući njoj, sve ono što obučete doći će do izražaja, posebno ako kabanica nema ni jednu boju na sebi, već je potpuno prozirna. Možete odabrati i one koje su u nekoj boji, na primjer plavoj ili roze, ako ipak želite da unesete malo veselja u kišni dan.

Kabanica: Arhum Design

Top: H&M

Pantalone: Adidas, “The Spot” (Delta City, II sprat)

 

Možemo li u ovim hladnim danima nositi jednostavnu odjeću, ali tako da izgledamo sofisticirano? Oblačiti se u trendu, igledati sofisticirano, šik, dostojno bilo kog uličnog stila, ili naslovne strane magazina više nije nemoguće. Ne, kada govorimo o trendu koji vlada već nekoliko sezona: resama! Rese su se zakačile na odjeći ili priboru i imaju čarobnu moć da odeću učine trendi i svestranom. Tu su već godinama. I dalje igraju oko tijela i izgledaju veoma glamurozno. Nosile su se 70-ih na jaknama od antilopa, 90-ih na majicama. Danas, one se nalaze svuda. Na cipelama, torbama, duskevima, bluzama, suknjama, haljinama, ogrlicama, narukvicama, kaiševima, jaknama. Mnoge dame se pronalaze u ovom stilu, od otmenih modnih urednika, poznatih dama, blogera, do “običnih” djevojaka  koje uživaju u vijorenju resa na njihovoj odjeći.

Duks, suknja: Unikat B

Aksesoari: Aldo (Delta City, I sprat)

Frizura i šminka: Vlado Beauty Bar

Fotografija: “Photography by Jovana & Đorđe”