Zdravo vlasište ključno je za prekrasnu kosu. Iz tog razloga, Schwarzkopf Professional predstavlja svoju stručnu liniju za osjetljiva, masna ili vlasišta sklona peruti: novi Bona Cure Scalp Therapy. Inspiracijom u tehničkim naprecima i opsežnim istraživanjima sprovedenim u laboratorijima Schwarzkopf Professionala, formulisana je linija proizvoda visokih performansi čija je svrha borba protiv glavnih problema vlasišta, ali i linija Excellium, posebno namijenjena sijedoj kosi. Bona Cure Scalp Therapy je linija koja hrani vlasište i pojačava ljepotu kose iznutra. Ova linija kosi i vlasištu osigurava hranjive sastojke potrebne za optimalno zdrav izgled kose. Otvorite put prema prekrasnoj kosi i otkrijte profesionalna rešenja za glavne probleme vlasišta. Nutritive-Balance Complex u novoj Bona Cure Scalp Therapy liniji donosi proizvode sa novim formulama bez silikona koja kombinuje esencijalne nutritivne vrijednosti s antibakterijskim sastojcima kako bi omogućili vlasištu da dobije njegu potrebnu da ostane  zdravo i uravnoteženo. Formula sadrži glicerin, pantenol, vitamin B i snažne aminokisjeline kao što su glycin, arginin, prolin i valin. Pravilna kombinacija ovih sastojaka omogućava nam da se borimo protiv specifičnih problema vlasišta. Formula jača sastojke koji se prirodno pojavljuju u zdravom vlasištu, barijera kože je osnažena, a vlasište je održano glatkim, elastičnim i manje osjetljivim.

U ovom postu vam, u saradnji sa Vlado Beauty Bar-om (Porto Montenegro Tivat i The Capital Plaza Podgorica) donosimo pregled top 5 proizvoda za njegu kose iz linije Scalp Therapy.

1. Dandruff control šampon protiv peruti

Pojava peruti uobičajen je proces obnove vlasišta, no učestalo i prekomjerno pojavljivanje peruti zahtjeva i odgovarajuću njegu. Formulacija ovog šampona za sve tipove kose s cinkovim piritonom i limunskom travom, pomaže u postizanju ravnoteže vlasišta koje je sklono peruti, čisti ga i nježno uklanja vidljivu perut. Šampon je upotpunjen mirisom svježeg citrusa i notama limunske trave.

2. Deep Cleansing šampon za masnu kosu

Pojava masnog vlasišta krije se u pretjeranom lučenju sebuma. Dobro osmišljena njega masne kose počinje s pažljivo odabranim šamponom i rutinom pranja. Deep Cleansing šampon s ekstraktima mentola za masna vlasišta ne samo da uklanja masnoće i ostatke, već je i savršena priprema za buduće tretmane, jer ima 24-satni efekat zaštite od sebuma. Čist, revitalizirajući i osvježavajući miris podsjeća na miris svježe ubrane mente.

3. Excellium šampon za sijedu i prosijedu kosu

Bona Cure Excellium linija za sijedu i prosijedu kosu sadrži koenzim Q10+ i ekstrate bisera. Luksuzni ekstrati bisera iz laguna Francuske Polinezije su bogati prirodnim mineralima koji sadrže antioksidanse i dubinski njeguju vašu kosu. Šampon nježno čisti i obnavlja mladolikost kose i stimuliše proizvodnju keratina, a srebrni pigmenti djeluju protiv žutih tonova. Rezultat je sjajnija i vitalnija kosa.

4. Excellium tretman za sijedu i prosijedu kosu

Obnavlja oštećenu sijedu i prosijedu kosu i pruža joj mekoću i sjaj. Vraća kosi mladolikost, pročišćava boju sijede i prosijede kose, stimuliše proizvodnju keratina, njeguje i pomaže u raspetljavanju kose. Nanosi se na mokru kosu nakon svakog pranja, ostavlja da djeluje 2 minuta i ispira. Drugi način korišćenja je: 2 puta nedjeljno nanijeti na mokru kosu, ostaviti da djeluje 5-10 minuta i detaljno isprati.

5. Excellium sprej za sijedu i prosijedu kosu

Ovaj sprej obnavlja mladolikost i pročišćava boju sijede i prosijede kose (70-100% sijedih). Pruža zdrav, prirodni izgled sedoj kosi, koja ostaje mekana i sjajna nakon korišćenja. Neutrališe žute tonove i pruža UV zaštitu. Način upotrebe: naprskati sprej na kosu i ostaviti da djeluje bez ispiranja.