Želite se osjećati posebno i očekujete od svog frizera da vam preporuči njegu koja je namijenjena samo vašoj kosi? Želite rješenje koje je učinkovito i čije rezultate ćete odmah vidjeti? Žene najčešće imaju, ne jednu, nego više potreba i nijesusu spremne na kompromise. Njihova suva kosa može ujedno biti oslabljena, beživotna, s bojom bez intenziteta. Tankoj kosi je, npr. potrebno puno više od učinka gustoće.

Kako bi pronašao rješenje za sve veće zahtjeve današnjih žena, Kérastase otvara vrata salona budućnosti s lansiranjem Fusio-Dose. Kosi je neophodan tretman ne samo osnovnih, nego i dodatnih potreba, koje su jedinstvene od osobe do osobe. Kako bismo postigli zdravu, spektakularnu kosu potrebno je zadovoljiti oba aspekta. Primarne potrebe kose zadovoljene su kroz četiri vrste koncentrovanih ampula: Concentré Oléo-Fusion (za hidrataciju), Concentré Pixelist (za intenzitet boje), Concentré Vita – Cement (za rekonstrukciju) i Concentré Densifique (za gustinu). Kada govorimo o sekundarnim potrebama kose, njima su namijenjeni tzv. boosteri: Booster Brillance (daje 5 puta više sjaja kosi), Booster Densité (intenzivno poboljšava teksturu vlakna), Booster Reconstruction (za 50% manje lomljenja kose prilikom feniranja), Booster Nutrition (daje 3 puta veću vlažnost kosi) i Booster Dicipline (kosa je 3 puta lakša za feniranje).

 

Dakle, Fusio Dose je personalizovani tretman kose, koji se razlikuje od osobe do osobe. Iz čega ćese vaštretman sastojati, zavisi isključivo od kose na kojoj se radi tretman. Prvo se radi dijagnostika kose, pomoću “Kerastase” kamere za utvrđivanje stanja vaše dlake i skalpa, na osnovu čega se biraju odgovarajući preparati. Nakon postavljene “dijagnoze”, uzima sebočica odabranog koncentrata i miješa sa boosterima, nakon čega se dobija homogena smjesa, odnosno fuzija, koja se nanosi na opranu i peškirom prosušenu kosu. Nakon nanošenja, sadržajabočice , prelazi se na temeljnu masažu i češljanje kose, a sve kako bi kosa bolje upila fuziju. Kosa se umotava u foliju i drži pod klimazonom nekih 20 minuta, za što bolji učinak. Pogledajte kako teče proces tretmana: https://www.instagram.com/p/BR-ve5IDgEZ/, a rezultati su vidljivi odmah!

 

Svoj tretman sam radila u salonu “Femme Fatale”, gdje i vi možete zakazati svoj, a za sve one koje zanima cijena ovog tretmana: potrebno je izdvojiti 40 eura.