Jelena Karleuša je više od dvadeset godina jedna od omiljenih diva sa domaće muzičke scene. Kako vrijeme odmiče, njena popularnost raste, prevazilazi granice naše zemlje i lagano se širi svijetom. Međutim, koliko njena popularnost raste, rastu i negativni komentari na njen račun u javnosti. Nedavno sam imala prilično lošu situaciju sa otkazanim letom iz Zagreba za Beograd… Elem, nakon cijele peripetije, uspjela sam doći na beogradski aerodrom kako bih tu uhvatila svoj let za Podgoricu… Na aerodromu, srijećem nju, hodajuću harizmu, koja prosto zrači pojavom! Momenat susreta je zabilježen i fotografijom, koja je odmah izazvala polemiku na društvenim mrežama. Moram priznati da su me prilično iziritirali komentari u vidu proizvoljnih zaključaka o njoj, pa sam već tada odlučila da će ona, najveći car na domaćoj estradnoj sceni, biti tema jednog od mojih tekstova. Smatram da samo oni koji Jelenu nikada nijesu vidjeli uživo kažu da je ružna, plastična i da izgleda kao trandža, kao i da je došlo vrijeme da se stane na put takvim predrasudama.

Često nam se desi da otvorimo neku vijest o Jeleni Karleuši, a kada odete na komentare, pune vrijeđanja, omalovažavanja i otvorene mržnje? I to ne samo na njen račun, već i na račun njenih obožavaoca, a postoji cijela armija njih. Postoji cijela jedna armija njenih fanova, o kojima ona, za razliku od mnogih selebritija, vodi računa i komunicira sa njima. Kada pogledate komentare, ljudi koji je slušaju su automatski označeni kao polusvijet, a ona kao osoba koja ne zna da pjeva, da je glupa, ružna i slično. Što se izgleda tiče, odgovorno tvrdim da je JK jedna od najljepših, najzgodnijih i najnjegovanijih žena regionalnog šou- biznisa. Kada je riječ o pjevanju i muzici, o ukusima ne treba raspravljati, što je mnogo puta rečeno. Međutim, mnogi ne poznaju značenje riječi tolerancija, a isto tako, mnogo je njih koji je, uslovno rečeno “pljuju” u komentarima, dok u svoja četiri zida itekako uživaju u njenoj muzici. Osim toga, mnogi koje je mrze, u suštini joj se dive, samo ih je sramota da priznaju. Dakle, nije do nje.

Kažete da je glupa? Da li ste ikada pročitali neku od njenih kolumni? Pogledali neki od intervjua, “Zvezde Granda” u kojima je članica žirija? Glupa osoba prosto ne može biti domišljata i duhovita kao ona, znati da se našali, kako na tuđi, tako i na svoj račun. Tu je i njen britki jezik, čija je dužina proporcionalna dužini savršeno izvajanih nogu, pa, sasvim sigurno, svi pamte onu njenu čuvenu: “Kako Dara od Radojka?”. Zahvaljujući njemu, bila je gost čak i političkih emisija, u kojima mnogi političari nikada neće moći da gostuju. Zahvaljujući njemu, ima petlju da uvijek kaže sve ono što misli, nazivajući stvari pravim imenom, da se bori sa vjetrenjačama u zemlji u kojoj se uspjeh i ljepota ne praštaju. Uvijek je u manjini, ali manjina je dobra. A zahvaljujući petlji, koja je, svakako, jedan od njenih zaštitnih znakova, nebrojeno puta je javno podržala i LGBT populaciju, a znamo koliko je teško na našim prostorima podržati različitost i ne osuđivati one koji su drugačiji od nas.

Ono što joj niko ne može osporiti je to da je ovo beogradsko dijete izuzetan showman, vizionar i najstilizovanija osoba na estradi, što je pokazala više puta. Da joj jednako dobro stoji i skupa i jeftina garderoba, ali i da nikada nije pogriješila u izboru aksesoara. Možda nije jedina, ali je u mnogim stvarima bila i ostala prva. Njena moć transformacije je nevjerovatna, pa joj odlično stoji siva, žuta, plava i roza kosa. Ma, sve joj boje dobro stoje, htjeli vi to da priznate ili ne. Da ne zaboravimo, nedavno je bila gost Versace revije, kojom je prikazana kolekcija za jesen/zimu 2018, na Milano Fashion Week-u, gdje je, među brojnim zvijezdama, sijala i njena! Svojim stajlingom srušila je mnoge barijere i zidove, a ostavila samo onaj, svima dobro poznati bijeli, ispred koga svakodnevno fotografiše outfite. (I dobro dupe.)

Ono što je mene oduševilo kod Jelene, osim nepogrešivog stila, su maniri i ponašanje, osnovu koju mnogi nemaju. Ljubaznost, kulturu… Pa zašto sledeći put, kada vidite neku vijest o njoj (koja će, sasvim sigurno, biti najčitanija tog dana), ne preskočite komentare na njen račun i svoje nezadovoljstvo usmjerite na stvarne probleme u društvu? Mislite li da ćete blaćenjem jedne žene (pri tom, vrlo uspješne), dobre majke, supruge, kćerke, vi biti bolji? Ne bih rekla.