Prve večeri, nove kolekcije prikazali su Nataša Pejović, Isidora Ceković, studenti Fakulteta za dizajn i multimediju UDG i Julija Nikčević.

Prvi put u karijeri Nataša Pejović prikazala je ,,ready to wear” kolekciju. Nosivu kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2018. činili su romantični šortsevi, haljine, sakoi, kombinezoni, sa karnerima, mašnama, zvijezdama i geometrijskim šarama. Uz to, Pejović je ukombinovala ešarpe, pletene torbe, tanke ogrlice, minđuše sa resama i bijele patike sa srebrnim sjajem. Od materijala je koristila pamuk, viskozu, saten, til i svjetlucave materijale, dok su boje bile bijela, roza, žuta i narandžasta.

Nakon nje, prvi put modnoj publici predstavila se Isidora Ceković. Završila je kostimografiju i modni dizajn na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Sonje Krstić, istaknutog modnog dizajnera u regionu. Isidora je kao modni dizajner imala priliku da učestvuje na takmičenju avangardne mode u organizaciji Serbia Fashion Week-a, koji je dio holandskog Fashion Clash festivala. Tu je ostvarila plasman u finale i tom prilikom imala reviju na pomenutoj nedelji mode. Veliki je zaljubljenik u eksperimentalni dizajn, međutim, ovaj put se opredijelila za nešto komercijalnije, u želji da se oproba i u modi koja, osim publike, može imati i kupca. Isidora kaže da će svakako ostati u sebi komfornoj zoni i potruditi se da ono što stvara uvijek ima notu teatralnog. S obzirom na to da je po profesiji i kostimograf, reviju vidi kao predstavu, a pistu kao pozornicu. Kolekcija koju je predstavila nosi naziv “Copper night”. Predstavlja svečane večernje haljine, a sam kolorit kolekcije je proistekao iz boja neba u sumraku i noći. Prilikom stvaranja kolekcije nije se okretala na trendove, a krojeve je birala tako da ističu žensku eleganciju. Potrudila se da kombinuje materijale atipične za večernje haljine kakve mahom znamo. Cvjetovi su nešto što je za nju uvijek zanimljiv dodatak, tako da je i ovaj put pronašla način da ih smjesti u kolekciju. Za ovu kolekciju rađeni su od skaja u bakarnoj boji sa ručno prišivanim perlicama, a cvjetovi u modnim detaljima rađeni su od bakarne žice.

Studenti Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica, pod mentorstvom profesorice Tijane Todorović, prikazali su svoje umjetničke i modne vještine i pobrali brojne simpatije i oduševljenje publike. Oni su za temu imali Dom revolucije, što se vidjelo u jedinstvenim instalacijama sa mrežama, žicama, panelima, trakama, folijom, a sve to upotpunjeno futurističkom muzikom uz koju su modeli prošetali pistom uz aplauze posjetilaca.

Prvo veče zatvorila je Julija Nikčević koja se prvi put predstavila crnogorskoj publici. Rođena Nikšićanka, modnim dizajnom se bavi već 5 godina. Odavno je prati zelja za umjetničkim izražavanjem, potreba da svojim unutrašnjim svijetom oblikujete svijet oko sebe. U  dizajniranju je pronašla ono nešto što je vodi i pokreće. Ta želja je sve veća, a inspiracije ne nedostaje, pa je tako i nastala njena kolekcija “New Story”. Svake sezone stižu novi trendovi, novi materijali, nova  konstrukcija, istrazžvanje domaćeg tržišta i onoga što naša žena voli, a što ne, kao i što će zavoljeti ako joj to lijepo upakujemo. Julijine kreacije jesu odraz njen ličnosti. Ideja je bila prikazati prefinjenost koja istovremeno slavi ljepotu i izaziva pažnju posmatrača. Ovom  kolekcijom željela je pokazati onu jaču stranu karaktera i stvoriti odjeću za ženu koja se u njoj osjeća ugodno, a da pri tom odiše elegancijom.

 

Drugo veče GP Contour Fashion Connection-a donijelo je romantiku u Kristalnu dvoranu Imanja Knjaz u Podgorici. Lazara Ilića nikoga nije ostavila ravnodušnim pa je kraj dočekan uz gromoglasan i dug aplauz. Na modelima su se vidjeli pažljivo rađeni detalji na haljinama, lepršavim i pripijenim. Ono što se istaklo, pored mnoštva detalja, perja, čipke, perlica i bisera jeste metalik kaiš koji je doprinio utisku da dame koje nose ove modele imaju stav i sigurnost, romantičnost, snagu i mistiku.

Lumy By Paris je međunarodni brend odjeće jedinstvenog koncepta. Osnovan od strane 3 partnera iz Francuske i Belgije, Lumy by Paris je osmišljen kako bi zadovoljio potrebe aktivne žene: dinamične žene koja uživa u životu i komforu. Znači eleganciju, prefinjenost i prije svega ima onu najvažniju esenciju koja ga čini prepoznatljivim, a to je dizajn i vrhunski kvalitet materijala od kojih je njihova garderoba sačinjena. Slogan vas već u prvom trenu navodi da steknete utisak o brendu: Osjećajte se sjajno! Cilj im je upravo to da se dame koje nose njihove odjevne kombinacije osjećaju sjajno, da budu prepoznatljive i da se osjećaju samouvjereno.

Dejana Lukić zatvorila je 21. GP Contour Fashion Connection kolekcijom pod nazivom ,,Šest”. Aplauz se čuo već na početku sa prvim taktovima ,,Nanine uspavanke” i izlaskom djevojčice Mile Marković u bijeloj haljini oslikanoj cvjetovima i sa bijelim krilima. Identičnu haljinu i krila imala je i njena majka Milica. Manekenke su potom, prikazale kolekciju u kojoj su preovladavale žuta i bijela boja na haljinama, sakoima, košuljama, šortsevima i pantalonama.

Fotografija: “Photography by Jovana & Đorđe”