Kod sređivanja za večernji izlazak morate dobro poznavati svoje lice, odnosno sve njegove prednosti i nedostatke. Šminkom ćete  sakriti ono što vam se ne sviđa,  a istaći vaše  adute. To vam je isto kao i sa tijelom , ukoliko imate kratke i punačke noge nećete ih još više isticati već ćete ih sakriti, i obrnuto. Znači, šminka nam služi da uljepšamo, prepravimo ili prikrijemo.

Po čemu se večernja šminka razlikuje od dnevne? Kako da se našminkate za veče i slabije osvjetljenje a da pri tom izgledate glamurozno. Složićete se da večernja šminka pruža mnogo više slobode i kreativnosti u šminkanju, nego dnevna šminka. Vrlo je bitno kada izađemo u večernji provod da svojim izgledom ispričamo jednu dopadljivu  priču. Noć  je doba kada možete da se igrate sa šminkom, kao i trenutak kada svoj svakodnevni izgled zamijenite izgledom zavodnice večeri.

Večernja šminka sadrži: odgovarajuću podloge ili puder (tečni), puder u prahu, korektor, olovku za obrve, ajlajner, sjenke u boji (najčešće crna, braon, bež, ljubičasta, petrol zelena, mada su ove godine sve boje hit), maskara, highlighter, rumenilo i ruž za usne.

U ovom postu donosimo vam predloge večernje šminke!

Make – up: Sanja Krivokapić

Frizura: Đuro Krivokapić

Fotografija: Jevgenija Žilina