CHIWELOOK: Kako je nastala uspješna Jelena Govedarica?

Jelena: Spontano. Još od djetinjstva bavila sam se plesom i vodila TV emisije, ali modelingom ne. Na sestrino insistiranje sam se prijavila na izbor za Miss i tako je sve počelo. Međutim, iako sam vlasnica brojnih lenti (od Miss Prijedora, Miss Publike Krajine, Top model BiH i brojnih modnih angažmana kao lice brendova i na modnim revijama), ja sam tražila sebe i odvažila se da otvorim Školu za manekene “Models by JG”, koja postoji već 7 godina.

CHIWELOOK: Koji ti je najveći korak u karijeri bio i šta smatraš svojom „ličnom kartom“?

Jelena: Odvažila sam se da spojim modu i glumu u cjelinu, kroz koju se moda prezentuje kroz razne životne priče i to smatram svojim životnim uspehom. Samim tim, radila sam brojne kampanje kroz umjetnički performans: protiv nasilja nad ženama, vršnjačkog nasilja, zatim na temu “Život je cirkus”, “Sudbina vodi one koji to neće”, “Kraljica”, “Fatalna žena”, “Živimo sport na svoj način”, ali od showa “Najbitnije je očima nevidljivo” je krenula moja medijska ekspanzija, a poslije “Fatalne žene”, gdje sam izvela na scenu 70 uspješnih žena svih mogućih branši i super mame, osjetila sam se kreativnom i kompletnom.

CHIWELOOK: Posao stiliste koji obavljaš radiš isto analitički i nesvakidašnje. Koji je kriterijum ocjenjivanja?

Jelena: Upravo tako. Ja to uradim analitički kroz odijevanje osobe koju dobijem da ocjenjujem. Kad imate viziju života da sve što radite, radite najbolje ili kao da ste vi ta osoba koju neko tog trenutka ocjenjuje, kriterijum je: što ja ne bih voljela da pročitam, to ne priredim ni poznatima.

CHIWELOOK: Tvoja autorska emisija  je, čini se, bila logičan slijed tvoje kreativnosti. Pored brojnih zvijezda koje si već ugostila, ko je sledeći?

Jelena: Ja sam za projekat  “Sa Jelenom i vama” bila prespremna. Dovoljnim brojem kontakata i desetogodišnjim iskustvom u medijima našla san mjeru kako napraviti dobru emisiju sa poznatima iz drugog ugla. Halid Bešlic bio je moj prvi gost i na to sam beskrajno ponosna, jer sam imala toliki osjećaj odgovornosti koji sam pretvorila u emisiju, u kojoj sam potvrdila samu sebe. Pored brojnih zakazanih gostiju gdje sve jednako poštujem, moja velika želja je  da ugostim Lepu Lukić i Maju Marijanu, jer su totalne kraljice svoje privatnosti, ali i karijera je jednako zavidna.

CHIWELOOK: Poruka za sve koji žele napravitu velike karijere.

Jelena: Poruka je samo jedna: “ Ako radite što volite sa upornošću uspjeh je zagarantovan. Posvećenost je broj jedan, uz hrabrost i preskakanje brojnih prepreka. Naučite da ne reagujete, jer ćutanje niko nikada nije pobijedio. Bol i tugu ostavite među 4 zida. Ne komentarišite druge, samo ih hvalite, jer time dobijete dobru energiju.“