Vrijeme je maturskih večeri, a nakon odabira haljine i svih onih sitnica koje čine savršeni modni look za matursku noć, red dolazi na šminku. Kada imate haljinu njoj prilagodite i make up. U ovom postu savjetujemo vas kako da sami napravite make – up za matursku noć, sa cjenovno najpristupačnijim drogerijskim brendom: essence!

Za istaknuti ono najljepše na licu potreban vam je kvalitetna i adekvatna šminka i fiksator jer ne želite da se vaš make-up “istopi” prije nego stignete do mjesta proslave. Važno je i da izaberete look koji ćete lako moći da održavate tokom večeri, bez stalnih odlazaka u toalet, ali i koji će isticati ono što je na vašem licu najljepše.

Donosimo koji su to essence must – have proizvodi koje morate imati u svojoj torbici za idealan za maturski look, a možete ih pronaći u svim „Cosmetics“ marketima:

1. Stay All Day 16h dugotrajni tečni puder

Dugotrajni puder pruža nježan i svilenkasti ten cijeli dan. Njegova delikatna tekstura dopušta jednostavnu i ravnomjernu aplikaciju (4,65 EUR).

2. Camouflage Full Coverage korektor

Dugotrajna i visoko pigmentirana tečno – kremasta tekstura pouzdano prekriva tamne kolutove ispod očiju i ostale nepravilnosti kože. Pruža prirodan, potpuno budan izgled koji nam treba na taj dan (3,10 EUR).

3. Glow To Go highlighter paleta

Blistav i osunčan look na licu, tijelu, dekolteu i ramenima lako je postići s ovom paletom, koja sadrži dva  highlightera u svijetlo i rozo – zlatnoj nijansi, kao i dvije nijanse bronzera koje se mogu primijeniti pojedinačno ili u kombinaciji (5,45 EUR).

4. All About Matt! fixing kompaktni puder

Proizvod se nanosi preko baze da matira kožu i fiksira make-up. Idealan je za mat, prirodan i gladak ten koji će osigurati da na fotografijama izgledate svježe (3,65 EUR).

5. Eyeshadow Box paleta sjenki

Očima ispričajte ružičastu ljubavnu priču u nijansi Happily ever after (4,95 EUR).

6. I Love Extreme Volume vodootporna maskara

Za još više volumena! Duboka, crna kremasta tekstura prekriva svaku pojedinu trepavicu bojom, a velika plastična četkica osigurava senzacionalan volumen (3,35 EUR).

7. Ultra Last Instant Colour ruž za usne

Ovaj ruž u nijansi Eternal Beauty pružiće vam osjećaj na usnama laganim kao pero i poljupce dugo u noć (2,80 EUR).

8. Gel lak za nokte

Uz ovaj lak, doživjećete dugotrajnu ljubav i na noktima uz nijansu Our Sweetest Day (1,95 EUR).

I za kraj, ne zaboravite najbitnije, a to je da ste šminkom dobili ono što ste htjeli i da se dobro osjećate.