Mlada Marina Đarmati svoje je prve retke na Chiwelooku zadobila kroz styling “Lady in black”, koji nas je odmah oduševio. Kako smo s vremenom počeli sve više pratiti ovu svestranu damu, suradnja se proširila, te će Marina odsada bogatiti naš portal svojim radom.

Ako bi krenuli redom pisati s koliko medija surađuje naša nova suradnica, popis bi bio podugačak pa ćemo istaknuti samo glavnu ulogu, a to je urednica Adria Daily Magazina za Hrvatsku.

Osim što iznova osmišljava teme, kreira nove sadržaje i prisustvuje press događajima, redovito nosi dizajnerske kreacije i isprobava novitete kako bi čitateljima predstavila ono najbolje. Modu doživljava kao osobno kreativno izražavanje, strast i igru, a moramo priznati da to uspješno aplicira i u svoj stil koji je najčešće glamurozan. Zahvaljujući predanosti, ambicioznosti i ljubavi koju ulaže, ostvarila je suradnje s brojnim domaćim i inozemnim brendovima. Iako je prvenstveno lifestyle novinarka, Marinu zbog njezinog angažmana svakako možemo nazvati i influencericom.

“Mislim da je odlično moći pozitivno utjecati na ljude… No ne samo zadiviti ih lijepim fotografijama i primamljivim tekstom nego im dati informacije bez zadrške, nadahnuti ih da slijede svoje snove i naravno, ostati vjeran sebi. To za mene znači biti influencer i nema veze s brojem pratitelja, već brojem hodajućih rezultata ljudi koje si dotaknuo i timom koji dijeli istu viziju. Riječi su utkane u svaki dio mog života, stoga se uvijek trudim raditi u skladu sa svojim prvotnim načelima – iskreno i afirmativno.”

A što je na tebe napravilo najveći utjecaj u životu? – upitali smo dalje.

“Najviše su me oblikovali emocionalni padovi na kojima sam beskrajno zahvalna jer sam prošla kroz njih i izgradila se u drugu osobu. I ne bih ništa mijenjala, svako putovanje ima ravne ceste i zavoje, a sve me to dovelo do ovoga sada. Zakoračila sam sama u poduzetnu avanturu, no danas nisam sama i to je najljepše od svega!”

Uz to što je novinarka, Marina je i specijalistica digitalne fotografije. Iza sebe ima jednu samostalnu izložbu, nekoliko grupnih, od kojih se posebno izdvajaju međunarodna na kojoj je jedina predstavila Hrvatsku te velika izložba u Zagrebu. Također je dobitnica nagrade za osebujnost u fotografskoj umjetnosti i izričaju, a u više je navrata bila i na televiziji.

Možemo zaključiti da je recept za uspjeh kontinuirani rad, neprestano učenje, disciplina, vjera, originalnost, hrabrost i ne odustajanje. Marinina su dosadašnja postignuća pokazala da je odabrala najbolju karijeru, a i budućnost uključuje velike planove – za početak, tu je suradnja kojoj se jako veselimo!

*Fotografije: Martina Bošković Ribarić