Izbor kozmetike za novorođenče je od posebne važnosti i jedan od izbora kom treba da pristupite s velikom odgovornošću. Jasno nam je koliko je bebina koža osetljiva, pogotovo prvih nekoliko dana i nedelja. Dosta dece je tada podložno raznim ekcemima, perutanju kože, crvenilu i slično.

Pobornik sam svega prirodnog, ali i korišćenja što manje kupovnih stvari. Čak i za svoju kožu veoma pazim šta koristim i nanosim. Šminkam se minimalno, kupke su uvek farmaceutske, higijenske, prirodna ulja za telo zimi da ne dođe do isušivanja itd. Možete onda pomisliti koliko sam dugo tražila i raspitivala se o kozmetici za moju bebu.

Odluka je pala na Pharmasept kozmetiku, a evo i zašto. Volela bih samo da NAGLASIM da ovo zaista nije reklama i plaćen tekst, već lično mišljenje i iskustvo. Poštujem svakako različitosti, pa i u tim razmišljanjima i odlukama, kao i uvek, jedva čekam da pročitam vaša iskustva, a možda neka i primim k znanju i upotrebim.

Pharmasept je grčka farmaceutska kompanija, koja je sa radom počela pre više od 20 godina. Upravo se posebno istakla svojom linijom kozmetike za bebe kojom su i zadobili najveće poverenje kupaca.

Svakako sam pre odluke o kozmetici pričala sa drugaricama i rođakama koje imaju decu, ali i drugaricom koja je dermatolog i upravo mi preporučila Pharmasept koji sam morala da probam.

Njihovo trenutno prodajno mesto je uTC Ušće i tu osim što možete pogledati i probati svu kozmetiku, najbitnije je i da možete dobiti adekvatne savete i odgovore. Pogotovo za novopečene mame, poput mene.

Svaki njihov proizvod je pravljen bez alergena, parabena, veštačkih boja, sapuna i alkohola, mineralnih ulja. Prirodni sastojci koje sadrže čine ih prilagodivim za sve tipove kože, pa čak i za najosetljiviju, dečiju i to je zapravo ono što me najviše pridobilo.

Kasnije sam isprobala par stvari iz dečije linije, kojom me oduševio miris i lakoća na koži. Zaista i bez i malo preterivanja ne mogu se uporediti sa drugom kozmetikom za bebe koju sam probala. Posebno bih po tome istakla fenomenalno prirodno ulje Tol Velvet Baby koje ću koristiti i za sebe. Em ima najlepši moguči miris, em mi je u roku od minut skroz smirilo iritaciju i crvenilo od brijača. A svesne ste sve kakva je koža trudnica.

Ovo su neki od njihovih proizvoda koje smo uzeli za bebca, a ja ću vam napisati ponešto o svakom.

1.Tol Velvet Baby Mild blaga kupka

Kupka je pre svega klinički testirana u grčkoj Attikon bolnici i smatram da je to jedna od bitnih informacija za sve mame koje brinu o bezbednosti svojih beba i dece. Na biljnoj je bazi, bez alkala i sapuna i pogodna je i za kožu i za kosu. Naravno ne nadražuje okice. Obogaćena je prirodnim ekstratima. hidratantnim supstancama i vitaminima, sprečava iritaciju i isušivanje. Poseduje neutralni pH7 i ima prijatan, hipoalergijski miris. Ističem to što poseduje ovas i neven i time štiti nežnu kožu kao što je bebeća.

2.Tol Velvet Baby umirujuća krema

Za razliku od kupke, ova krema je testirana na nemačkom institutu DermaConsult. Zahvaljujući provitaminu B5, Omegi 3 i Omegi 6 masnim kiselinama, stvara zaštitni sloj kojim smanjuje gubitak vlage kože, sprečavajući upravo simptome isušivanja. Dok npr Shea buter dodatno neguje kožu i hidrira je. Smanjuju i iritaciju i crvenilo, dok vitamin E koji sadrži vraća elastičnost koži da bebu ne bi peckalo.

3.Tol Velvet ekstra umirujuća krema

Ova krema je slična ovoj iznad, ali je vodootporna i koristi se prilikom svake promene pelena. Ona takođe štiti i od mogućih ojeda i ima dodatno umirujuće dejstvo.

4.Tol Velvet prirodno ulje

Za sada me ono najviše fasciniralo, ali jedva čekamo da sve isprobamo i na bebi pa prenesemo i dodatna iskustva. 100% ima prirodna svojstva inače! Može se koristiti za celo telo i lice, kao i za lečenje temenjače. Poseduje ulje kamilice koje pomaže kod ekcema i dermatitisa. Bisabolol ima antiseptičko i antibakterijsko dejstvo.

Na njiihovom štandu, osim što su me svi ovi detalji, miris i divan osećaj na koži kupili da ih uzmem za bebu, pazarila sam i dve stvari za sebe koje bih preporučila upravo u trudnoći, ali i nakon nje. To je higijenska kupka i higijenska pena.

Ova higijenska pena je za intimne delove i lečenje hemoroida, a znamo svi koliko su česti u trudnoći, čak se kod dosta žena pojave i tokom porođaja. Kupka je antibakterijska i otklanja i sve mirise koje izazivaju upravo bakterije, a pod dejstvom hormona trudnice se dodatno znoje, a čula sam da je to poseban slučaj i nakon porođaja i pogotovo ako se doji. Zato sam opremila i sebe i za sada sam prezadovoljna i od srca svima preporučujem da probaju ovu kozmetiku koja možda i nije dovoljno popularna na našem tržištu upravo zbog toga što garantuju samo svojim proizvodima, a ne plaćenim reklamama i sličnim stvarima.

*Izvor: Jolly Woman magazin