Sinoć je u hotelu CentreVille upriličen “Lancôme” event na kojem su gosti bili u prilici da pogledaju novitete ovog brenda i uživaju u novim mirisnim notama. Lancôme ove godine poručuje damama da budu srećne i zadovoljne sobom, da budu opuštene i da u njihovim proizvodima nađu savršen način kojim će istaći svoju ljepotu.

Predstavljena je nova “La Vie est Belle L’Éclat” toaletna voda za ovu sezonu, koja je izuzetno postojana, kao uostalom i sve  Lancôme toaletne vode i parfemi. Tu je i novi sjaj L’Absolu Lacquer, koji ostaje satima na usnama, kao i serum Génifique, Lancôme-ov najbolji, najprodavaniji i najnagrađivaniji serum. Serum sada dolazi uz dodatak Sensitive, za ublažavanje posljedica stresa koji naša koža u određenim periodima trpi. U novom ruhu, ali s istom formulom, stiže i Hypnose maskara uz koju dolazi i baza koja se jednostavno mora probati!

“La vie est belle” (život je lijep) kaže francuska izreka koja je odavno postala i neka vrsta filozofije života, a nedavno i izazov za dva Lancome parfimera da baš tu filozofiju pretoče u novi parfem: La vie est belle L’Eclat. Otkad je parfem “La vie est belle” prvi put kreiran u kući Lancome 2012. godine, poboljšanje doživljaja sreće uočljivo je sa svakim novim izdanjem. Taj zadatak bilo je interesantno iskustvo za Dominique Ropion i Anne Flipo, dvoje velikih parfimera odgovornih za originalni sastav ovog parfema. Svaki put su se iznova i iznova, sa inventivnošću i elegancijom, prihvatali izazova da istraže aspekt najintenzivnijeg, ali i najkompleksnijeg osjećanja kao što je sreća.
Pre neke tri godine, kompanija Lancôme zamolila ih je da ideju sreće koja se neodoljivo širi od osobe ka drugima, kao bljesak svjetlosti, oslikavajući se do vječnosti, prevedu u miris. Bile su im potrebne dvije godine da stvore novi La vie est belle L’Éclat, koji pokazuje kako se sreća uvećava dijeljenjem. Miris otkriva oštru glavnu notu na blagoj i plemenitoj bazi, okupanoj u prozračnu svježinu cvjetova pomorandže i merulije. Taj cvijet je u srcu ove konkretne priče, koji i podsjeća na La vie est belle, i djeluje kao potpuno nov. La vie est belle L’Éclat iznenađuje svojom cvjetnom svežinom, citrusnom i gurmanskom. Ona stvara zavisnost! Neodoljivo topla kompozicija otkriva mnogostruke aspekte cvijeta pomorandže, legendarnog cveta južnih predela koji delikatno budi čula svojom divnom, jedrom svježinom. Kako bi izrazila svoju ideju sreće koja se širi i uvećava, dizajnerka Catherine Krunas je došla na ideju da prekrije konture originalne bočice “kristalni osmijeh” sa bezbroj stranica. Inače, nova bočica koju su dizajnirali majstori obrade stakla, u vjekovima staroj kompaniji Maison Pochet, kao i originalni dizajn, zahtijevala je nevjerovatnu tehničku virtuoznost i bezbrojne pokušaje prije nego što su uspjeli da proizvedu formu koja je na skicama dizajnera imala čiste, moderne linije.

Nakon što nam je svima vjerovatno pomalo i dosadilo korišćenje mat ruževa koji isušuju usne, Lancome je izbacio L’Absolu Lacquer ruževe. Postojan sjaj i boja sa nadograđujućim intenzitetom koji se može skrojiti po želji, ne dovodeći ni na koji način osjećaj udobnosti u pitanje, to obećava tečni ruž za usne L’Absolu Lacquer. U vidu spretno kreirane emulzije od ulja i vode, L’Absolu Lacquer obezbjeđuje sasvim tanan sloj boje za usne koja će zračiti svojim ultra sjajem. L’Absolu Lacquer pruža netaknutu postojanost od 6 časova i osjećaj prijatnosti na usnama koji traje. Sasvim lagana i bez efekta lijpljenja, ova formula nakon nanošenja donosi osjećaj istinske svježine bez potrebe za dodatnim hidriranjem u narednih 8 sati. Osim toga, preciznim aplikatorom možete izvući savršene konture usana, a sam proizvod se nanosi u ultra tankim slojevima, pa se jačina same završnice može dograđivati shodno ličnim željama. Tečni ruževi za usne iz linije L’Absolu Lacquer dostupni su u 18 nijansi, lagane teksture, koja, osim hidratacije, pruža visoki sjaj. S preciznim aplikatorom oblikovanim za jednostavno i brzo nanošenje možete na vašim usnama kreirati ”lookove” koje želite. Za prirodan look i lagan sjaj nanesite jedan sloj. Za intenzivnije usne nanesite dva do tri sloja L’Absolu Lacquera i uživajte u visokom sjaju vaših usana.

Advanced Génifique Sensitive serum omogućuje svakoj ženi da aktivirata njegu kože u trenutku kada osjeti potrebu. Nakon otvaranja, ima mjesec dana za svakodnevan tretman njege. U savremenom načinu života, svaki je dan različit i koža reaguje na stalne promjene. Žene primjećuju „loše dane“ ili razdoblja osjetljivosti kože, ali simptomi nijesu uvijek vidljivi. Razdoblja osjetljivosti dođu i prođu i traju od nekoliko dana do nekoliko nedjelja, obično po nekoliko puta godišnje. Ne predstavljaju hroničan problem, već cikličnu pojavu koja utiče na sve žene, bez obzira na dob, vrstu ili boju kože. Iako se javljaju samo povremeno, u značajnoj mjeri utječu na gubitak čvrstoće, kao i pojavu oksidacionih i upalnih procesa. Ovi simptomi zaista mogu uzrokovati prerano starenje kože. Osjetljiva koža je danas vrlo raširen fenomen koji se ciklično ponavlja i utieče na gotovo dvije od tri žene širom svijeta. Lancôme ga je proučavao i došao do vrlo korisnog zaključka: tokom razdoblja osjetljivosti, kožu zahvata upalno stanje (od zatezanja do svraba, osjećaja nelagode,, a ponekad čak i crvenila), naizgled nevidljivo ubrzavajući starenje. Novi Advanced Génifique Sensitive rezultat je smionog cilja: razviti jednomjesečni tretman njege svježe aktiviranom formulom koja smiruje i osnažuje osjetljivu kožu i naglašava znakove mladolikosti, zahvaljujući kapsuli koja sadrži 99% čistih antioksidanata. Oni se otpuštaju otvaranjem bočice, stvarajući serum za aktiviranje mladolikosti s pojačanom učinkovitošću. Ovaj cilj odražava vrijednosti koje Génifique beskompromisno predstavlja poslednjih 9 godina: univerzalni, bezvremenski, holistički serum. Da se prisjetimo, originalni serum predstavljen je 2009. i osvojio je srca žena širom svijeta. Ovaj univerzalni serum nezaobilazan je prvi korak u Lancômeovoj rutini njege kože, koji ženama pruža pozitivan pristup ljepoti. Nevjerovatan uspjeh proizvoda najbolji je dokaz: dosad je prodano više od 20 miliona bočica ovog aktivatora mladolikosti i dobitnika više od 150 međunarodnih priznanja.

*Fotografija: Jovana & Đorđe Photography za Montenegro Magazin