“Alfa Ton Lekić Exclusive”, oaza harmonije duha i tijela, donosi nam različite tretmane za njegu lica i tijela. Nakon što smo vam u prethodnim postovima predstavili različite Dibi i Olos tretmane za lice i tijelo, u ovom donosimo top 5 specijalnih tretmana za tijelo:

1.X Wave

Terapija akustičnim talasima donosi revoluciju u borbi protiv celulita. Brzo poboljšava elastičnost kože, pospješuje cirkulaciju i proizvodnju kolagena, zateže vezivno tkivo i podmlađuje kožu.

2.Elektropoliza/Elektrostimulacija

Elektro terapijski tretman visokosofisticiranim aparatom i niskofrekventnom strujom podiže tonus mišića, poboljšava cirkulaciju i vrši bolju drenažu tkiva. Takođe, ovim tretmanom se postiže i ubrzano sagorijevanje masnoća.

3.Radiofrekvencija

Radiofrekvencija tijela je revolucionarni trtman koji učvršćuje, zateže i podiže kožu i topi masne naslage bez odlaska “pod nož”. Zbog svoje neinvazivnosti, idealan je za one koji ne žele hirurški zahvat podmlađivanja ili ne misle da su dovoljno stari za njega.

4.BHS – Vakuum masaža

Ovaj efikasan metod koristi se za anticelulit terapijske svrhe ili kao samostalna relaks masaža. Za vrijeme postupka nema neželjenih ili neprijatnih efekata. Tretman se vrši savremenim aparatom BHS. Vakuum terapijom mehanički se “izvlači” celulit bliže površini kože i ubrzava vertikalna cirkulacija u tretiranom području. Time se znatno poboljšava dotok svježe krvi i kiseonika na oštećenim mjestima, a posledica je bolja razmjena materija na lokalnom nivou.

5.Termo ćebe

Infracrveni trtman je tretman za sagorijevanje masti, mršavljenje, detoksikaciju i jačanje imuniteta, dobijanje više energije, poboljšavanje teksture kože, umanjenje nivoa stresa i umanjenje bolova. Infracrveno ćebe poboljšava cirkulaciju krvi, šire se kapilari, što omogućava kiseoniku da teče efikasnije kroz cijelo tijelo. Ovo donosi zdravo mršavljenje bez napornog vježbanja.