Život je čudo! Svako ima svoj put. Na tom putu se i krije tajna uspeha ili neuspeha. Bitno ga je shvatiti i pratiti. Moj put je bio trnovit, sa bezbroj prepreka, ali to je bio moj put! Međutim, tim putem se korača samo pameću !Kad mi je jedna drugarica rekla upravo tu rečenicu i zbog čega je ponosna na mene, nastao je i scenario jednog mog showa. Prepoznala sam ga! A kako? Jednostavno!
Kroz posao kojim se bavim srela sam veliki broj ljudi koji su mogli “dobrom udajom”,”ulogom ljubavnice” i slično, da olakšaju moj uspon! Ne! To nisam ja! Nisam želela biti ničija lutka za svlačenje i oblačenje! Sjaj i blještavilo nisu me impresionirali, jer to je “samo sjaj”- instant priča, koja nije mogla ispuniti kreativno dete u meni, ono je bilo jače od svake situacije i dovelo me ovde gde sam danas. Živela sam i živim u skromnoj kući. Ali imam duševni mir! Tu nezamenljivu, teško, ali istovremeno i lako dostižnu dimenziju koju mnogi ne dosegnu nikada! Zašto? Traže je na pogrešnom mestu, kroz razvrat i težnju ka materijanim stvarima! A ona je u svakom jutru kad se probudimo pored nekog ko nas ceni i poštuje, svakoj kafi koju sebi napravimo jer imamo je (mnogi ne),u svakom kupanju u vlastitom kupatilu jer mnogi ne znaju šta je to, u svakom dobrom čoveku koji nam uzvrati osmehom, u svakom ručku koji pojedemo ZDRAVI!
Život je ravnoteža između nas i kosmosa! Izabrala sam da umetnost bude moje zanimanje, što je definitivno život u svetu izvan sveta, kao što reče književnica Isidora Bjelica.B irala sam biti svoja! Borac. Jedinstvena. Uporna. Smerna. Fleksibilna. HRABROST JE DANAS BIRATI BITI DRUGAČIJI! Velika hrabrost koje postanem svesna tek kad me neko na to podseti. Jednostavnost prema okolini, bez obzira na velike uspehe i to što sam javna ličnost je osobina koju sam posebno negovala kod sebe JER JA ZNAM KAKO JE BITI NIKO, KAKO JE NEMATI I BROJATI FENINGE ZA KARTU! Jutra u suzama, jer nemam da uz kafu popijem sok koji volim, mamine haljine koje sam prepravljala u moderne komade jer para za ništa drugo nije bilo, trenutke kad su svi vršnjaci u provodu, a ja sam čuvala decu da bih zaradila ne samo za džeparac, nego i život! Nemaš kome da se obratiš ni za šta, imas samo svoj mozak i viziju. To su sekvence života jedne obične Jelene, koje  nisu dozvolile da se ikad promeni! Nikad i neće iako je sada svetska! Ali to je moja zasluga, zasluga više sile za mukotrpan put i trud.
Upamtite: Pamet je najdragocenija! Rad bude nagrađen od više sile, ALI SAMO AKO STE NESUJETNI, SUSRETLJIVI I DOBAR ČOVEK! Danas, uz moju desetogodišnju karijeru, osnobni opis moje okoline kad sam ja u pitanju je: “Ti si dobar čovek!”. Kakav značajan i dragocen opis! Za to sam se borila, jer ne ide uz mene kič, trač, treš, trivijalne stvari, objašnjavanje sa ljudima, jok, to nisam ja! Naučite kome i kada odgovoriti! Ćutanje niko nije pobedio – zlatno pravilo!