Iza nas je još jedna nezaboravna sezona ljetnjih vjenčanja, a ono najbolje ostalo je rezervisano za sami kraj. Dva bajkovita dana i dvije italijanske superzvijezde bili su sve što je potrebno za vjenčanje koje su mnogi proglasili vjenčanjem po kojem ćemo, odmah nakon kraljevskog vjenčanja, pamtiti 2018. godinu. Ispred porodice i prijatelja, svoje veliko “Si!” rekli su osnivačica The Blonde Salad portala, dizajnerka i it djevojka Chiara Ferragni i italijanski reper Fedez.

Chiara Ferragni je bez sumnje najuspješnija modna blogerka/influenserka ikada i jedna od rijetkih djevojaka koja je svoj uticaj iskoristila za izgradnju multimilionskog biznisa. Iz jednog šarmantnog italijanskog modnog bloga koji je osnovan 2009. godine i niza interesantnih outfita rodila se imperija koja ima modni portal s e-commerce platformom i liniju obuće, koja je samo u prošloj godini imala zaradu od nevjerovatnih 20 miliona dolara. Chiara na Instagramu ima oko 14,5 miliona pratilaca, i po tome je jača od većine svjetskih modnih magazina. Npr, francuski, italijanski i britanski Vogue zajedno nemaju pratilaca koliko ima ona. Svaki njen poslovni i privatni korak je zato pažljivo plasiran na Instagramu i podložan marketingu. Chiara to radi pametno. Njen feed nije zatrpan promotivnim postovima, već bira saradnje. Na njenom profilu preovladava fino dozirani luksuz u kojem vam jasno daje do znanja da je i dalje cool djevojka koja zarađuje svoj novac i ne razbacuje se brendovima.

Iz navedenih razloga, njeno vjenčanje se napeto očekivalo još od kada ju je zaprosio momak Federico Leonardo Fedez, s kojim već ima sinčića Leonea. Chiara je iskoristila svoj veliki dan da svima pokaže i dokaže koliki je zaista njen uticaj i koliko je daleko dogurala u modnoj industriji. Vjenčanje se održalo na Siciliji u raskošnom okruženju palate Dimora Delle Balze, koja je pretvorena u luksuzan hotel. Vogue je pratio svaki korak vjenčanja, od fittinga vjenčanice koju potpisuje Maria Grazia Chiuri za Dior, pa sve do same svečanosti.

Mladenci su prevezli svoje goste privatnim charter letom do lokacije vjenčanja, i to avionima na kojima je bio ispisan službeni hashtag vjenčanja #TheFerragnez. Svečanost je počela večerom za zvanice, a nastavila se sjutradan velikim finalom od kojeg je Instagram eksplodirao. Već svi znamo da je mlada nosila tri haljine kuće Dior, da je vatromet bio očaravajući, da je torta imala šest spratova i bila obložena zlatnim listićima i da je svako ko je neko u talijanskom društvenom životu i svijetu mode dobio pozivnicu za ovaj spektakl. Prva vjenčanica u kojoj je izrekla veliko “da” bila je spoj čipkastog bodija i raskošne til suknje, a dodatnu dozu glamura i drame osigurao je i dugi veo. Tokom večeri, Chiara je nosila još dvije vjenčanice: prvu u nježnoj bez boji s izvezenim motivima i riječima pjesme kojom ju je Fedez zaprosio, dok je ona treća bila mini verzija druge haljine stvorena za ples. Koliko je vjenčanje koštalo? Pretpostavka je da se radi o milijonima eura koji su dobrim dijelom bili nadoknađeni sponzorskim ugovorima. Ferragni je na svom Instagram profilu otkrila kompletanbeauty look koji potpisuje Lancôme, čija je ambasadorka, s Diorom ima dugogodišnju saradnju koja je rezultirala custom made haljinama i vjenčanicom, vjenčano prstenje koje su razmijenili potpisuje kuća Pomellato, čije je Ferragni zaštitno lice od ove godine, svi stručnjaci koji se dekorisali prostor su pažljivo tagovani u postovima organizacije i gostiju.

Moć Chiare Ferragni da izazove senzaciju na društvenim mrežama, dobro je unovči i, pritom, ne izazove bijes javnosti je neupitna. Iz ovog vjenčanja i propratnog PR-a koji je dobila izrodiće se još nekoliko unosnih angažmana i poslova koje će najaviti u narednoj godini. Ako smo ikada imali primjer uspješne influenserke, koju mlade djevojke trebaju uzeti kao uzor, Chiara je početak i kraj svake priče.