Sinoć je u predivnom ambijentu hotela “Ramada” održan neobičan modni spektakl. Organizatori događaja su “Savana holding” (u okviru kojeg hotel i posluje) i “Fashion Mood” magazin. Renomirani dizajneri iz Srbije Boško Jakovljević, Marija Tarlać i Ines Janković prikazali su  kolekcije u originalnom, nesvakidašnjem ambijentu sale ,,Milenium”. Gosti su sjedjeli na sijenu, a dres kod je bio u skladu sa enterijerom: džins.

Boško Jakovljević je poznat po drugačijem i originalnom pogledu na modu i jedinstvenim pristupom muškoj modi. Već prva kreacija je to pokazala: šarena trenerka u kolor bloku, kombinovana sa sakoom upadljive boje dala je jasna poruku da Boškov muškarac sve može da iznese i da je odabir jedne ovakve kombinacije stvar stava. Zanimljiva odijela kombinovana sa duksevima, upadljiva obuća, dezeni, materijali, odvažne kombinacije boja – sve to zajedno čini kolekciju za muškarca sa stilom, muškarca koji je ispred svog vremena, muškarca kakav je i sam Boško. Zapravo, kako on sam kaže, ova kolekcija je skup svega onoga što se njemu lično dopada, jer on nikada nije monoton i hermetičan. “Volim da se igram sa stvarima koje mi jesu bliske i u tom smislu, muzika i modeli su bili skupina onoga što u ovom trenutku jeste”, rekao je sam dizajner.

Nakon njega, kolekciju je prikazala Marija Tarlać, koja dizajnira sve ono što bi i sama nosila, a u koloritu preovladavaju bijela i crna.

Veče je zatvorila Ines Janković sa kolekcijom u kojoj su upečatljive bile jakne s resama i perlama i čarape sa cvjetnim printom. Asimetrične haljine u raznim bojama dominirale su pistom.

Tokom večeri predstavljeni su i tematski radovi crnogorskih dizajnera pod nazivom ,,Savana”. Po jedan model prikazali su Marina Banović-Džuver, Ivana Murišić, Isidora Ceković, Nataša Pejović, Sanja Matijević i Boris Ćalić. Po izboru publike u sali, model Marine Banović-Džuver dobio je najviše glasova, a kao nagradu kreatorka je dobila autorizovanu lutku. “Pretpostavljam da je publika u odabiru bila vođena trendom. Uradila sam  model s jednostavnom formom od bukvalno dva kruga. Jedino što je bilo trendovski je dezen koji je privukao pažnju i asocirao na tu vrelinu, toplinu, Afriku, savanu…  Moj model je rađen od jedne vrste brokata sa lameom i na tom brokatu je jedna jako koloritnu priča. U stvari, kompletnu savanu imamo na ovom kaputiću”, izjavila je Marina.