Make – up za vama posebne prilike prati isti način šminkanja kao i dnevni, ali sa dodatkom dramatičnijih djelova. Naglasak treba staviti ili na oči ili na usne, izbjegavajući oštar i vještački izgled. Za ove prilike dopušteno je korišćenje jačeg make – upa, ali, naravno, bez pretjerivanja. Najbolji izgled ćete postići ako ostavite utisak da ste se, zapravo, jako malo potrudili. Svakako, oči i usne mogu biti našminkani upadljivim nijansama, ali pri tom vodite računa da sve bude dobro izbalansirano. Dopušteno je i korišćenje nešto gušće podloge, odnosno tečnog pudera.

Za postizanje jednog ovakvog make – upa možete eksperimentisati s bojama koliko god želite, ali pod jednim uslovom (koji ste, vjerujem, čule već više puta): ako naglašavate oči, usne trebaju biti našminkane svjetlijom bojom (kao npr. nijanse smeđe boje ili nude nijanse). Ako su usne našminkane crvenom ili nekom jačom nijansom, šminka na očima mora biti umjerena.  Za razliku od dnevne šminke, ovo je  jača, slojevita šminka koju prilagođavate u skladu sa vašim željama, stylingom i, svakako, prilikom za koju se šminkate. Važno je da ovakvom šminkom istaknete ono najljepše na vama.

Ukoliko želite zablistati, važno je make – up uklopiti sa frizurom, a ovog puta, obzirom da je make – up rađen za fotografisanje, odlučili smo se za aktuelnu frizuru sa ukosnicama, ali na nešto kraćoj kosi i bez korišćenja ekstenzija, kako bismo dobili retro – talasastu kosu, koja fantastično ide uz ovaj make – up look.

Make – up i frizura: Đuro Krivokapić